De Johanneskerk. Foto: PR
De Johanneskerk. Foto: PR

Cadeautje voor Voedselbank van diaconie

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Diaconie van de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde heeft de Voedselbank een extraatje meegegeven. De Voedselbank ontving cadeaubonnen van de Action en een aantal ijsbonnen van een plaatselijke ijswinkel.

De Voedselbank Oost-Achterhoek is opgericht om de mensen die het wat minder goed hebben in deze samenleving, een helpende hand te bieden. Gelukkig staat de Voedselbank hier niet alleen in. Verschillende instanties bieden individueel of via de Voedselbank steun door middel van giften, voedsel of een bijdrage in een andere vorm.

Een voorbeeld is de Diaconie, een dienstverlenend onderdeel van de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde (Johanneskerk). De Diaconie is gericht op de samenleving en ondersteunt projecten en goede doelen, die helpen in situaties van acute nood, armoede en onrecht. Deze zomer nam de Diaconie het initiatief om de cliënten uit Oost-Gelre een nuttig extraatje mee te geven met het voedselpakket.

De cliënten ontvingen een cadeaubon van de Action en voor de jonge kinderen was een aantal ijsbonnen van een plaatselijke ijswinkel bijgevoegd. De groep was totaal verrast en nam de cadeaubonnen vol verbazing in ontvangst. Zij zijn de Diaconie erg dankbaar voor dit mooie gebaar. Ook de Voedselbank Oost-Achterhoek is uiteraard erg blij met dit soort initiatieven en moedigt iedereen aan om de armste mensen in hun omgeving te helpen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant