De meiden van A-LAF bij de eerste editie van het Zomercarnaval in Vragender. foto: PR
De meiden van A-LAF bij de eerste editie van het Zomercarnaval in Vragender. foto: PR

Zomercarnaval in Vragender

Algemeen

VRAGENDER- De allereerste editie van Zomercarnaval in Vragender, nu vijf jaar geleden, was een enorm succes. Op veler verzoek houdt vrouwencarnavalsvereniging A-LAF aanstaande zaterdag het festijn voor de tweede keer.

Door Kyra Broshuis

"Het is begonnen als een grap. We waren met carnaval bij City Lido in Groenlo en één van ons had een steek van iemand gepakt. We zeiden tegen elkaar; wat zou het mooi zijn als wij onze eigen vrouwencarnavalsvereniging zouden hebben. Het jaar erop zijn we, met 21 vrouwen uit drie verschillende vriendinnengroepen, verkleed gegaan als complete carnavalsvereniging. We hebben daarna ook nog het schap gewonnen waar normaliter de raad van elf van de Vènesikken achter zit. Dat schap stond opgeslagen bij de vader van één van ons, hij wilde ervan af en organiseerde een verloting. Toen hadden we eigenlijk alles compleet en zijn we het zomercarnaval gaan organiseren. Helemaal in vrouwelijke stijl met veel roze, beha's aan het plafond en Braziliaanse danseressen", vertellen Jetske Spexgoor en Svenny Olyslager bij thuishonk Overkamp in hartje Vragender.

Typisch Vragender
Dat zomercarnaval was een gigantisch succes. "Elk jaar krijgen we weer de vraag wanneer we weer zoiets organiseren. Het is nu vijf jaar later, een mooi moment voor de tweede editie." Voor dit feest zijn alle buurcarnavalsvereniging uit de omliggende kerkdorpen uitgenodigd. "Ze komen allemaal dus het wordt volle bak met alle carnavalisten uit Harreveld, Zieuwent, Voor-Beltrum, Lievelde en natuurlijk uit Vragender zelf. In plaats van dansmarietjes hebben we dansmannekes en uiteraard is er ook een buut." Die buut zal, zo zeggen de meiden, een echte 'Vragender'buut zijn. Het dorp staat bekend om de scherpe teksten en ludieke acties. De bult, zoals Vragender ook wel wordt genoemd, wordt speciaal voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'venusheuvel'. "De rollen zijn zaterdag even helemaal omgedraaid. Het wordt een geweldig feest met een vol programma, een band én een dj. We zullen uiteraard ook ons eigen carnavalslied 'Het is zomercarnaval, hier op de bult' laten horen."

Zomers
Svenny, president van A-LAF en Tetske, lid van de raad van elf, zijn helemaal klaar voor het zomercarnaval. "Het mooie van Vragender is dat de jongeren hier altijd in zijn voor een feestje. Hoe gekker hoe beter. Iedereen is van harte welkom!" Het Zomercarnaval is zaterdag 26 augustus aanstaande bij Overkamp in Vragender. De aanvang is om 20:21 uur en de zaal gaat om 20:00 uur open. De entree is 5 euro en de dresscode is zomers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant