Spanning is terug in de Boerengolf Competitie. Foto: PR
Spanning is terug in de Boerengolf Competitie. Foto: PR

Spanning terug in de Boerengolf Competitie Oost

Algemeen

LIEVELDE - De Boerengolf Competitie Oost nadert zijn ontknoping. Zondag 20 augustus is de voorlaatste wedstrijd uit de competitie gespeeld. En de spanning is helemaal terug. Team 2 van de Boerengolfbaan Irrgarten in Zwillbrock lag, voor de wedstrijd, riant aan kop met vijf punten voorsprong op het Team Lievelde 1. Na de wedstrijd is de voorsprong nog slechts twee punten en alles is weer mogelijk.

Team Irrgarten 1 speelde dit jaar voor het eerst beter dan team Irrgarten 2, maar er moet een wonder gebeuren wil Irrgarten 1 de competitie nog eindigen als winnaar. Het zelfde geldt ook voor Lievelde 2, die deze wedstrijd al tweedee eindigde achter Lievelde 1 maar voor Irrgarten 1 en 2. Het beste team van de Melktap team 3 eindigde als vijfde met 85 slagen, tien meer dan de winnaar.

Irrgarten 2 gaat in de competitie aan kop na vijf wedstrijden met in totaal 346 slagen en 146 punten. Lievelde 1 is tweede met 144 punten in 348 slagen. Irrgarten 1 is derde met 139 punten in 352 slagen. Lievelde 2 is vierde met 137 punten in 363 slagen. De Melktap 1 is vijfde met 132 punten in 381 slagen. Zondag 24 september is de laatste wedstrijd bij de Boerengolfbaan de Melktap in Geesteren.

De Boerengolf competitie Oost kent zes wedstrijden op vijf Boerengolfbanen in de Achterhoek en één Boerengolfbaan in het Duitse Zwillbrock. Vierentwintig teams spelen mee. Het team dat met het minst aantal slagen de tien holes loopt is winnaar en kan dertig punten verdienen. Een team heeft 3-5 spelers. De deelnemende banen zijn De Vrieswijk in Didam, Vostergolf in de Heurne, de Koekkoek in Ruurlo, de Irrgarten in Zwillbrock, Kaasboerderij Weenink in Lievelde en de melktap in Geesteren Teams uit de Competitie kunnen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Boerengolf in Groesbeek op 7 en 8 oktober.


www.boerengolf.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant