Politie gaat snelheidscontroles opvoeren

Algemeen

Tien doden in drie maanden bij verkeersongelukken

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - In het rayon Achterhoek-Oost, met daarbinnen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk, hebben begin dit jaar in een tijdsbestek van slechts drie maanden tien verkeersongelukken met dodelijke afloop plaatsgevonden. "Daarom zal er met name dit najaar extra aandacht uitgaan naar het houden van doelgerichte snelheidscontroles", deelde Peter Cnossen, teamchef van de politie Oost Gelre, afgelopen week mee tijdens het persgesprek van burgemeester en wethouders van Oost Gelre. Volgens Cnossen is dit hoge aantal slachtoffers met name het gevolg van snelheidsovertredingen.

"Voorheen vonden drie tot vijf ongevallen met dodelijke afloop plaats over een heel jaar. Een aantal van tien en dat in één kwartaal gaat alle perken te buiten. Vandaar dat er al vanaf april een verkeersoffensief is gestart. Dit houdt in dat de frequentie van de snelheidscontroles behoorlijk is opgevoerd. Natuurlijk zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen voor het grote aantal dodelijke slachtoffers, maar wij hebben het sterke vermoeden dat te hard rijden de grote boosdoener is."

Daarnaast houdt de politie er terdege rekening mee dat ook het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het autorijden een belangrijke oorzaak is voor veel verkeersongelukken. Bovendien gebeurt het merendeel van de ongelukken op provinciale wegen en niet op bijvoorbeeld de N18. Cnossen geeft aan dat juist op die wegen de snelheidsgrens behoorlijk wordt overschreden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant