Themabijeenkomst voor mantelzorgers over (financiële) regelingen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Bij kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde wordt op donderdag 5 oktober een themabijeenkomst gehouden voor mantelzorgers. Het onderwerp van deze avond is Mantelzorg en (financiële) regelingen.

Mantelzorgers krijgen dikwijls met regelzaken te maken. Als het gaat om zorg, wonen, werk of uitkering zijn er financiële regelingen waar men rekening mee moet houden, maar ook waar de mantelzorger mogelijk profijt van kan hebben. Tijdens de thema-avond komen er uiteenlopende onderwerpen aan de orde, bijvoorbeeld: Wanneer een eigen bijdrage betalen en hoeveel? Welke aftrekmogelijkheden zijn er voor reis- of andere kosten? Wat als men gaat samenwonen met degene voor wie men zorgt? Wanneer tegemoetkoming meerkosten of extra zorgkosten? Welke financiering van noodzakelijke aanpassingen in de woning?

De toegang is gratis, net als de koffie en thee tijdens de inloop en in de pauze. Een eventueel drankje nadien is voor eigen rekening. Het programma begint om 19.30 uur, de zaal gaat open om 19.15 uur. Mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel opent de bijeenkomst waarna Jeroen Willemsen, cliëntondersteuner Zorgbelang Gelderland zal spreken. Na de pauze krijgt Wmo consulente van de gemeente Oost Gelre, Bernadette van Doorn, het woord. Rond 20.20 uur is het officiële gedeelte afgelopen en krijgen bezoekers gelegenheid om na te praten.

Opgave is gewenst, vóór 4 oktober, bij VIT-hulp bij mantelzorg. Men kan een mailtje sturen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl Bellen kan ook: 0544-820000, op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant