Imker Gert Hartman in de weer bij een bijenkast. Foto: PR
Imker Gert Hartman in de weer bij een bijenkast. Foto: PR

Cursus voor wie imker wil worden

Algemeen

OOST GELRE - De imkersvereniging Lichtenvoorde en Groenlo is een vereniging van mensen, die bijen houden zien als een vak en het veelal als hobby beleven. Door het houden van bijen levert de imker met zijn bijen een belangrijke bijdrage aan natuurbehoud door bestuiving, waardoor flora en fauna zich handhaven. Het is derhalve gewenst permanent bijen in natuurgebieden te plaatsen. Door goed beheer van bijenvolken en het in stand houden en verbeteren van biotopen willen de imkers de honingbijen en ook andere insecten de mogelijkheid bieden om goed te floreren. Bijen dragen tevens in hoge mate bij aan ons voedsel (aan tachtig procent van ons voedsel hebben bijen meegewerkt) door bestuiving van planten, gewassen en bij de groente- en fruitteelt. Zo speelt de bij een belangrijke rol en levert ze een grote bijdrage aan natuurbehoud, land- en tuinbouweconomie.

De imkerij in Nederland kampt met een toenemende vergrijzing en is daarom actief op zoek naar nieuwe mensen, die bijen willen houden als vrije tijdsbesteding. De imkervereniging heeft nieuwe leden nodig om aan de doelstelling te kunnen blijven voldoen. Alle leden ontvangen eens per zes weken het blad Mijn Bijen, een uitgave van de bijenorganisatie Imkersbond Nederland.
De afdeling Lichtenvoorde beschikt over een verenigingsstal, de Beezenmoat, in het Wentholtpark, waar de bijen van de beginnende leden terecht kunnen, als zij niet in staat zijn de volken op eigen terrein te plaatsen.
Eind februari start de imkervereniging bij voldoende deelname met een basiscursus van twaalf lessen. Voor opgave en informatie kan men terecht op de website of men kan mailen naar Jos Schut, jschut49@gmail.com, of naar Rinie ten Have, rinietenhave@hotmail.com.


www.jimdo.imkersoostgelre.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant