Marienveld en KSH delen de punten

Algemeen

HARREVELD - Afgelopen zondag 21 september was (ook) voor KSH de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. En dit was gelijk een speciale wedstrijd tegen vv Mariënveld, waarmee sinds dit seizoen onze gezamenlijke jeugdopleiding HMC '17 is opgezet. Vanwege dit feit liepen bij de opkomst op pupillen mee aan de hand van alle basisspelers van beide selecties. Ook werd oud-voorzitter van VV Mariënveld Jos Beening nog gehuldigd vanuit de KNVB voor zijn 25 jaar voorzitterschap. Beide ploegen scoorden één keer en deelden dus de punten: 1-1.

KSH ging goed van start. Mariënveld kon achterin rondspelen, maar werd daarna goed vastgezet en opgejaagd waardoor de roodhemden nauwelijks over de middenlijn kwamen. Vanuit het balbezit dat hier uit voortkwam werden veelal goede aanvallen opgezet via de flanken en dit leidde tot een aantal grote kansen waar geen goal uit viel. Het was tot dusver eenrichtingsverkeer en het was wachtten totdat KSH de score zou openen. Alleen bleef het scoren uit. Richting het einde van de eerste helft leidde dit tot minder scherpte aan de kant van KSH. Mariënveld kwam steeds meer in het spel en met name de sterke voorhoede kreeg meer invloed op het spel. Bij een spaarzame uitbraak van Mariënveld werd de bal niet goed weggewerkt uit de Harreveldse zestien, waarna aan de rem werd getrokken. Een sliding in de zestien leidde tot een (overigens terechte) penalty die vervolgens succesvol werd benut door Lloyd Boerboom, de Mariënveldse spits. Enigszins ontdaan ging KSH de kleedkamer in.

De boodschap was vervolgens duidelijk. Gezien het overwicht moesten er in Mariënvelde punt(en) gepakt worden. Kort na rust leidde dit tot een uitgelezen mogelijkheid. Een voorzet van Davey Wopereis belandde in de vijf meter voor de voeten van Henk Lamar, die door het opstuiten de bal niet binnen kon prikken. De bal ging helaas over. Even later maakte Henk deze misser toch goed. Vanaf de rechterkant kwam hij in balbezit. Met een halve omhaal werkte hij het leer over de Mariënveldse doelman die geen antwoord meer had. De gelijkmaker stond eindelijk en welverdiend op het scorebord. Aan Harreveldse zijde was Stan te Brake al in het veld gekomen en na de gelijkmaker betraden ook Ad Wolters en Job Wopereis het veld. Laatstgenoemde is weer aangesloten bij de KSH-selectie na vier maanden van afwezigheid. Met het voortzetten van de wedstrijd ging het spel beide kanten op. De grootste kans viel uiteindelijk te noteren voor Mariënvelde. Een geplaatst schot leek tot worden verzilverd, maar de paal bracht redding. Uiteindelijk klonk het eindsignaal dan ook met de 1-1 als eindstand. KSH had zichzelf de eerste helft moeten belonen, maar op basis van de tweede helft was een gelijkspel misschien wel een terechte uitslag.