Fietscrossers in actie tijdens de regiowedstrijd. Foto: PR FCCL
Fietscrossers in actie tijdens de regiowedstrijd. Foto: PR FCCL Foto: Verona Westera

FCCL zet zichzelf op de kaart

Algemeen

LICHTENVOORDE - De NFF-regiowedstrijd vond op 23 september plaats bij de Fietscrossclub Lichtenvoorde. Zowel op sportief als op organisatorisch vlak was het een groot succes.

Om met het organisatorische deel te beginnen; alles liep vlekkeloos. Voldoende parkeerplekken en bovendien op loopafstand. Op zich al een hele prestatie in een drukke woonwijk. Bovendien waren er voldoende plekken voor de tenten van alle clubs. Koffie en een broodje ei stonden er klaar bij aankomst.

Stipt 10 uur begon het sportieve gedeelte. En ook dit deel liep gesmeerd voor de FCCL. Kennelijk was er toch sprake van thuisvoordeel, want wat een prestaties werden er van begin af aan neergezet zeg. De speaker, helemaal ingevlogen uit Groningen omdat Sam Doppen op zijn thuisbaan wilde meedoen, moest continu in zijn verslag constateren dat de FCCL weer voorop reed. Na de manches bleek dat iedere FCCL-er, zonder uitzondering optimaal had gepresteerd.

Deze goede prestaties zorgen ervoor dat de FCCL, op de klasse jongens 9/meisjes 10 na, in iedere A-finale een afvaardiging had. Bij jongens 5/meisjes 6 reed Melissa in de prijzen totdat ze ten val kwam. Maar zoals een echte bikkel betaamt, reed ze keurig haar wedstrijd uit.
Bij de jongens 6/meisjes 7 reed Tijn van Gessel op zijn eerste regiowedstrijd naar de winst. Stijn Dreijers werd heel goed derde.
Ook bij de jongens 7/meisjes 8 eindigde de FCCL als eerste (Levi Hubers) en derde (Joep Roosendaal).
Bij de jongens 8/meisjes 9 lag Daan Hobelman op een ereplek totdat hij ten val kwam. Finn Biesbroek eindigde in deze klasse op de eerste plek. Daan reed zoals het hoort ook na zijn val de rit uit en verdient een dikke pluim voor zijn prestaties de hele dag.
Er gaan geruchten dat er een held meefietste bij de Cruisers. Het schijnt namelijk dat Michael Wheeler met een gekneusde rug fietste en ook nog eens als vijfde eindigde. Het mag geen verrassing heten dat Gertie Hobelman hier de eerste plek binnensleepte.
In de klasse 10/11 eindigde Esmee Wevers keurig als tweede achter Mart Garstenveld die als eerste over de finish reed. Deze plekken werden ook behaald door Swen Wevers (eerste) en Ryan Bouwmeester (tweede). Koen Geelink en Tycho Luikink eindigden keurig als respectievelijk vierde en vijfde in de klasse 13/14. Ook Jelle Terhorst eindigde op de vierde plek in zijn klasse 14/15. In de klasse 15/16 eisten Stef Hollander en Kevin Brethouwer de eerste en tweede plek op.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant