Goede seizoensstart voor Longa '30

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Op sportpark De Treffer werd met 1-0 gewonnen van Sportclub NEC. Longa '30 had een nog een aantal goede kansen om uit te lopen naar een hogere uitslag, maar kon de kansen niet verzilveren. Hierdoor werd het eind tweede helft werd het nog onnodig spannend voor de Lichtenvoordse ploeg, maar uiteindelijk was Longa '30 de terechte winnaar .

Longa '30 begon de eerste helft prima. Er werd goed vanuit de organisatie gevoetbald en er werden een aantal goede kansen gecreëerd. Sportclub NEC had niet veel te vertellen doordat ze continu onder druk werden gezet, maar toch bleef de eerste goal uit. Eind eerste helft kreeg Sportclub NEC toch een aantal mogelijkheden via de rechterflank, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Longa '30 bleef de bovenliggende partij en vier minuten voor rust was het Thom Berendsen die met een goede actie over de rechterkant Simon klein Goldewijk wist te bereiken. Klein Goldewijk plaatste de bal beheerst met zijn linker in de korte hoek en zette hiermee Longa '30 op een terechte 1-0 voorsprong. Hiermee was ook de ruststand bepaald.

De tweede helft was een compleet ander wedstrijdbeeld te zien. Longa '30 kwam veel minder aan voetballen toe en Sportclub NEC was gretig op zoek naar de gelijkmaker. Toch kwam de verdediging van Longa '30 niet echt in gevaar. Longa '30 hanteerde veelal de counter en probeerde hiermee de marge op twee te zetten. Hier waren ook een aantal mogelijkheden voor, maar was het niet de keeper, dan was het de paal wel die in de weg stond. Sportclub NEC werd kwam nog een keer gevaarlijk door in het stafschopgebied, maar Jurgen Weijman wist de aanval te stoppen. NEC hoopte nog op een penalty, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee.

Longa '30 begint de competitie dus met een overwinning. Volgende week spelen de Lichtenvoordenaren uit tegen HVV Tubantia in Enschede. Ook dan zal er weer volop gestreden worden voor de drie punten om ongeslagen te blijven.