Afbeelding

Dure nederlaag voor KSV

Algemeen

VRAGENDER - KSV 1 verloor zondag met 2-1 in Miste van MEC nadat de thuisploeg pas in de 90e en 92e minuut scoorde.

Beide ploegen hadden drie punten behaald in hun eerste drie wedstrijden. Het was dus zaak om vandaag de punten te behalen om aansluiting te houden met de middenmoot. Onder ideale weersomstandigheden en veel publieke belangstelling begonnen beide teams aan de wedstrijd.

In de eerste helft was het balbezit vooral voor MEC zonder echt gevaarlijk te worden, maar was het KSV die veruit de beste scoringsmogelijkheden kreeg. In de 19e minuut was het Tim Minkhorst die leek te scoren maar helaas lukte dat net niet. In de 23ste en 27ste minuut was het tweemaal Erwin van de Wolfshaar die de 0-1 op zijn schoen had, maar het wilde maar niet lukken.

In de 30ste minuut werd Twan Jurjus na een fraaie aanval in het strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg KSV een terechte penalty. Erwin benutte deze penalty feilloos 0-1. Dit was een op dat moment meer dan terechte tussenstand. MEC wist daar niet veel tegenover te stellen en kon haar spitsen maar moeilijk bereiken. De verdediging van KSV stond als een muur en op het middenveld hadden Robert Stevens en Walter Overkamp de volledige controle over de wedstrijd. Met deze 0-1 stand ging men dan ook de rust in terwijl het in feite al 0-2 of 0-3 had moeten staan.

Meteen na de rust kreeg KSV twee dotten van kansen om de score verder uit te bouwen, maar Walter Overkamp en Erwin van de Wolfshaar wisten beide niet tot scoren te komen. Geleidelijk aan kantelde de wedstrijd en gooide MEC meer energie in de wedstrijd. KSV werd steeds meer teruggedrongen op haar eigen speelhelft. De druk werd door MEC nog verder opgevoerd. KSV kwam er maar sporadisch meer uit. Steeds vaker leed men balverlies en de duels werden steeds vaker verloren. In de 79ste minuut was er al een enorme kans voor MEC om de gelijkmaker te scoren, maar gelukkig ging deze bal maar net naast het doel van Pascal.

De gelijkmaker kon echter niet uitblijven. In de 90ste minuut was het Robert Woordes die de stand gelijk trok 1 -1. Gezien het spelbeeld van de tweede helft terecht. Maar door blessurebehandelingen moest er nog zes minuten doorgespeeld worden. MEC wilde meer. Helaas ging het in de 92e minuut wederom fout toen Robert Stevens een aanvaller van MEC onderuit trok in het strafschopgebied. MEC benutte de toegekende penalty onberispelijk; 2 – 1. Hoewel KSV nadien uit alle macht nog trachtte de gelijkmaker te forceren mocht dit niet meer baten.

KSV leed vanmiddag een zure nederlaag waardoor het onderin blijft bivakkeren. Dat was niet nodig geweest als KSV de kansen beter had benut.
Komende zondag speelt KSV de thuiswedstrijd tegen Mariënvelde. Hier zullen dus punten behaald moeten worden om toch nog enigszins aansluiting te kunnen houden met de middenmoot.