Pacelli speelt niet scherp maar wint toch

Algemeen

ZIEUWENT - Afgelopen zondagmiddag speelde Pacelli een uitwedstrijd tegen de dames van OBW in sporthal Lentemorgen in Zevenaar. Hoewel Pacelli de competitie met een nederlaag begon, herstelde de ploeg zich de afgelopen week met twee ruime overwinningen op rij tegen Houten en Wesepe voor de beker. OBW had daarentegen in de competitie nog geen wedstrijd weten te winnen en staat nog op nul punten.

Van tevoren werd er op gehamerd om het tempo in de aanval hoog te houden en in de verdediging geconcentreerd te blijven. Pacelli begon aanvankelijk goed aan de wedstrijd. Met snelle goedlopende aanvallen, stond er ondanks het missen van een paar grote kansen een 5-3 voorsprong op het scorebord. Daarna zakte het spel van Pacelli langzamerhand meer en meer in en werd er te veel in het tempo van OBW meegespeeld. De aanvallen liepen daardoor stroever, er werden een paar technische fouten gemaakt en door een aantal zeven meters tegen kwam OBW weer op gelijke hoogte. Zo werd de ruststand uiteindelijk 12-12.

In de rust werd nogmaals aangegeven dat er sneller en scherper gespeeld moest worden. Het begin van de tweede helft verliep, zoals afgesproken. Met snelle aanvallen kwamen de doelpunten weer gauw tot stand, maar geleidelijk aan kwamen er meer gaten in de dekking, waardoor ook OBW makkelijk tot scoren kwam. Dat zorgde voor een spannend slot, waarna Pacelli uiteindelijk aan het langste eind trok. Na een 22-22 gelijke stand werd de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel voor Pacelli beslist met 22-24.

Blij met de twee punten, maar vandaag minder tevreden met het vertoonde spel. Volgend weekend is Pacelli Dames 1 vrij, waarna op zaterdag 28 oktober Pacelli een thuiswedstrijd zal spelen tegen de dames van ESCA uit Arnhem. Deze wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld in het Sourcy Center in Zieuwent. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Praktijk Fyrtuoos en de wedstrijdsponsor is Eye for Beauty.