Sint Caecilia in actie tijdens de kermis 2017. Foto: PR
Sint Caecilia in actie tijdens de kermis 2017. Foto: PR

Lotenactie van Harmonie en Drumband st Caecilia

Algemeen

LICHTENVOORDE - Zoals elk jaar organiseert de vereniging ook dit jaar weer een loten actie. St Caecilia durft weer een beroep te doen op de milde financiële steun van Lichtenvoordenaren.

Want ook st Caecilia levert een bijdrage aan de leefbaarheid van Lichtenvoorde. Zij ondersteunt elk jaar muzikaal de dodenherdenking op 4 mei. Met passende muziek is de vereniging elk jaar aanwezig bij de herdenking ter gelegenheid van de nationale veteranendag in het derde weekend van september. Met het bloemencorso loopt st Caecilia zowel op zondag als op maandagmorgen mee.

Ook verzorgt de vereniging elk jaar weer een aantal leerzame en interessante muzieklessen op de basisscholen gevolgd door de inmiddels bekende blazer klas. In het laatste weekend van november speelt de Harmonie in de kerkdienst van de zondag.
Daarbij geeft de vereniging per jaar twee of drie gratis toegankelijke concerten. Wekelijks repeteren de leden om tot passende muzikale prestaties te komen. Financiële acties als deze loten actie zijn echt noodzakelijk om al deze activiteiten te blijven verzorgen.

Dit jaar wordt de lotenactie vanaf 16 oktober gehouden. Ook dit jaar rekent st Caecilia weer graag op de spontane medewerking van de Lichtenvoordse bevolking. Het geld is bestemd voor de huur van repetitieruimten in 'Den Diek', De afschrijvingslasten en vervanging en aanvulling van instrumenten. Een steeds grotere kostenpost is het werven van nieuwe leden.

Er zijn leuke geldprijzen te winnen, uitgekeerd in Irisbonnen te weten: de hoofdprijs van 250,- euro, de tweede prijs van 60,- euro, de derde prijs 45,- euro, de vierde prijs 35,- euro en tenslotte zes bonnen van ieder 10,- euro. De uitslag van de trekking zal worden gepubliceerd in de ELNA van week 46.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant