RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers en Longa ’30-voorzitter Marcel Eekelder worden ondervraagd door Theo Hulshof. Foto: Theo Huijskes
RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers en Longa ’30-voorzitter Marcel Eekelder worden ondervraagd door Theo Hulshof. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Business Club RKZVC is een uitstekend gastheer

Algemeen

Ontvangst Longa '30 in een gezellige ambiance

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT - Dat RKZVC een ambitieuze business club heeft, werd afgelopen zaterdag bewezen. Voorafgaande aan de competitiewedstrijd RKZVC - Longa '30, gelanceerd als dé voetbalderby van Oost Gelre, presenteerde de inmiddels 55 leden tellende club zich als een uitstekend gastheer. In het Parochiehuis aan de Dorpsstraat van Zieuwent werden de leden van Business Club Longa '30 en andere gasten onder het genot van een natje en een droogje vermaakt met een bijzonder gezellig samenzijn.

Joris Wassink, voorzitter van BC RKZVC, heette de talrijke aanwezigen, waaronder wethouders Jos Hoenderboom en Vincent van Uem, welkom bij de aanloop naar zoals hij het noemde 'De wedstrijd van het jaar'. "Wij zijn hier met 180 gasten bij elkaar en hebben daarmee een nieuw record gevestigd, hetgeen ons het predicaat 'De grootste familie van Nederland' oplevert", aldus Wassink, die verder met een knipoog richting Longa '30-trainer Erik Zandstra opmerkte dat je geen trainer hoeft te zijn om vast te stellen dat RKZVC ten opzichte van grote broer Longa '30 een duidelijke underdogpositie bekleedt.

Joris Wassink maakte aan de hand van enkele vergelijkingen duidelijk waarin kleine broer RKZVC in de wedstrijd tegen grote broer Longa '30 eigenlijk het onderspit zou moeten delven. "RKZVC telt 350 leden tegenover Longa '30 1.150, wij doen het met zes seniorenteams en Longa '30 met negen, wij hebben veertien jeugdteams en zij maar liefst 65 en last but not least onze BC telt 55 leden en die van Longa '30 150." Om daar met een brede lach aan toe te voegen "Maar wat het betalen van spelers betreft, is dat bij Longa '30 schijnbaar veel minder."

Gaandeweg het informele samenzijn was het de beurt aan de beide clubvoorzitters: Johnny Cuppers van RKZVC en Marcel Eekelder van Longa '30, die met diverse vragen en stellingen aan de tand werden gevoeld door Theo Hulshof, voorheen zelf actief voetballer en trainer. Hulshof verloochende daarbij niet zijn achtergrond als leerkracht in het basisonderwijs door de beide voorzitters in een denkbeeldige schoolbank te manoeuvreren, hetgeen hem op kostelijke wijze lukte. Daar waar Cuppers aantekende dat hij na vijftien jaar voorzitterschap voor een nieuwe periode van drie jaar heeft bijgetekend, maakte Eekelder bekend dat hij aan zijn tiende en laatste seizoen bezig is als preses van de Lichtenvoordse voetbalclub. Ondanks het grote verschil in omvang van beide clubs, kwam uit de verdere reacties overduidelijk naar voren dat het hier gaat om twee dorpsclubs, waar zaken als vrijwilligerswerk, onderlinge band, saamhorigheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant