Bouw of geen bouw, het Keifestival gaat gewoon door. Foto: Annekée Cuppers
Bouw of geen bouw, het Keifestival gaat gewoon door. Foto: Annekée Cuppers

Keifestival bij De Koppelpaarden gaat gewoon door ondanks grote verbouwing

Algemeen

'Het wordt met recht een 'kei-gezellig' feestje!'

Door Annekée Cuppers

LICHTENVOORDE -Alleen de grote zaal is nog zo goed als intact, voor de rest is het 400 jaar oude pand van café De Koppelpaarden één grote bouwput. Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen maar toch gaan hier aanstaande zaterdag met het Keifestival drie bands en een dj optreden. "Wat we kunnen, dat doen we en dus gaat het Keifestival gewoon door", aldus woordvoerder Berry Nales namens de eigenaren.

Vanaf het prille begin
Werkelijk overal in het pand zijn werklui in de weer met zagen, leidingen leggen, wandjes plaatsen, vloeren egaliseren. Kortom, een en al bedrijvigheid en heel begrijpelijk als De Koppelpaarden deze ronde van het Keifestival aan zich voorbij zou laten gaan. Maar daarvan kan volgens Nales geen sprake zijn. "De Koppelpaarden doen al vanaf de allereerste editie mee aan dit Lichtenvoordse evenement en daarom gaat het ook dit jaar gewoon door, ook al betekent dat extra kosten om de boel tussentijds in orde te maken. Daarbij heeft het publiek mooi de kans alvast een kijkje te nemen van wat er zoal in het pand gebeurt."

'Het moet gewoon goed zijn'
Inmiddels is De Koppelpaarden ook gestart met het werven van personeel voor het in januari nieuw te openen hotel en restaurant. Hard nodig want de ambities zijn groot, maar een kanttekening wil Nales hier wel bij plaatsen: "We zijn best kritisch en openen liever een maand later dan één dag te vroeg want je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt, het moet wel gewoon goed zijn. We willen een laagdrempelige sfeer creëren waarbij mensen makkelijk binnenlopen om een biertje te komen drinken maar ook voor een goeie biefstuk kunnen aanschuiven in het restaurant."

Nieuwjaarsparty met KGB
Nog voor de officiële opening in januari schrijft De Koppelpaarden al geschiedenis met een reünie van de KGB-band in de originele bezetting. Op 1 januari vindt er weer een nieuwjaarsparty plaats op de plek waar de nieuwjaarsparty's van Lichtenvoorde ooit begonnen: in de grote zaal van De Koppelpaarden. De online kaartverkoop is op 12 oktober van start gegaan met een maximum van 400 bezoekers. Nales: "We zouden wel meer gasten aan kunnen maar we hebben er bewust voor gekozen niet de volledige zaalcapaciteit te benutten. Zo blijft er voldoende ruimte over om fatsoenlijk een biertje aan de bar te bestellen en een 'olderwets gezellig' feestje te bouwen."


www.koppelpaarden.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant