Angelique Krüger (rechts) en ontwerpster Margriet van der Veer bij de mozaïekbank. Foto: Barbara Pavinati
Angelique Krüger (rechts) en ontwerpster Margriet van der Veer bij de mozaïekbank. Foto: Barbara Pavinati

Ontmoetingsbank BMV zonnig onthuld

Algemeen

'Gao d'r zitten'

Door Barbara Pavinati

MARIËNVELDE - De herfstzon schijnt onverwacht warm voor de tijd van het jaar tijdens de onthulling van 'de ontmoetingsbank' van de BMV. Het is woensdag 18 oktober, 18.00 uur. Hoe toepasselijk dat dezelfde zon terug te vinden is op de bank in de gele en rode steentjes die symbolisch Mariënvelde voorstellen, zoals later door Margriet van der Veer, kartrekker van de bank, verteld wordt. Op de achterkant van de bank is het logo van Mariënvelds Belang te zien met daarop ook een zon. Deze zon lijkt weer op de zon van Zomer in Gelderland. Dat is mooi, want zo grijpt alles in elkaar. Deelname aan het programma maakte namelijk deze bank mogelijk. Voor 'Dorpshuis van het jaar' van Omroep Gelderland worden deze dag ook opnames gemaakt in het dorp en de BMV, want Mariënvelde behoort tot één van de zes finalisten.

Voor en door Mariënvelde
Voor de BMV staat rond etenstijd een aardige verzameling mensen. Allemaal nieuwsgierig naar hoe het geld voor het gekozen goede doel van Zomer in Gelderland van 12 augustus 2015 besteed is. Iets na zessen spreekt André Bokkers, voorzitter van Mariënvelds Belang. Hij heet de genodigden, wethouder Jos Hoenderboom en belangstellenden welkom en geeft ook de kern van de inwoners van het dorp weer: "We gaan net zo lang door tot we voor elkaar hebben wat we willen." Hij geeft het woord aan Margriet van der Veer: "In oktober 2015 is het ontwerpteam voor de bank aan de slag gegaan. Op 23 april 2016 begonnen we met mozaïeken. Zo'n 25 mensen zijn drie avonden in de week met steentjes in de weer geweest met de bank van 1800 kilo. En er zit zo'n 100 kilo aan mozaïeksteentjes op. 'Gao d'r zitten' staat geschreven op de voorkant. Dit is om iedereen uit te nodigen plaats te nemen, want het is een bank voor en door Mariënvelde."

Angelique Krüger, presentatrice van Zomer in Gelderland, is uitgenodigd om de bank te onthullen: "Mariënvelde heeft meegedaan voor het mooiste dorp en doet mee aan het mooiste dorpshuis, maar het maakt niet uit of jullie nu wel of niet winnen. Jullie zijn al geslaagd, omdat jullie een prachtdorp zijn." Na de onthulling zingen de 'nachtegaaltjes van Mariënvelde', zoals de verschillende koren zichzelf plagend noemen, de 'Ode aan Mariënvelde'. Daarna worden de genodigden en belangstellenden uitgenodigd om binnen een drankje met appelflap te nuttigen. Voor iedereen is er een kaart met een foto van de bank erop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant