Prinsenbal Vènesikke

Algemeen

VRAGENDER - Na een carnavalloze zomer is het op vrijdag 3 november weer tijd voor een avondje carnaval. Dan zaal Overkamp worden omgetoverd tot Sikkenstal voor het Prinsenbal van carnavalsvereniging De Vènesikke.

Na een mooi regeringsjaar treden Prins Wilfried en Prinses Marion af. Met het motto 'Noo bunt wi-j an 't reur, gas geven en geen gezeur' zwaaiden zij de scepter over carnavalvierend Vragender. Naast het Prinsenbal, Kindercarnaval en Carnavalsbal in de Sikkenstal bezochten zij ook de buurtverenigingen. Maar ook de Hooghedendag werd door het Prinsenpaar als zeer prettig ervaren. Tevens werd door het Prinsenpaar ook een bezoekje gebracht aan Vragenderse inwoners die wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Een praatje met deze mensen werd door een ieder zeer gewaardeerd.

President Teun opent de avond en direct daarna krijgen Prins Wilfried en Prinses Marion nog één keer de microfoon om de zaal toe te spreken, en kort terugblikken op hun regeringsjaar. Ook de jeugd-hoogheden, Jeugdprins Tjebbe Raben, Jeugdprinses Anouk Schilderink, Lakei Mika Terhorst en Hofdame Pien Hijink, komen aan het woord. Onder het motto "Deze carnaval ff geen ge-app, maar doen we met z'n allen de dab!' heersten zij over het kindercarnaval. Aan muziek en dans ontbreekt het evenmin, want zowel de Minigarde als de Dansmarietjes tonen hun act aan het publiek. De Dansmarietjes worden gevormd door een stel nieuwe meiden die voor het eerst een act in elkaar hebben gezet.

Maar het hoogtepunt van deze avond is natuurlijk de bekendmaking van het nieuwe prinsenpaar. De prinsencommissie onder leiding van voorzitter Sven Weeber is afgelopen maanden druk bezig geweest om een nieuw prinsenpaar te vinden, en dat is vast weer gelukt. Na het bekendmaken en feliciteren van het nieuwe prinsenpaar zal het feest losbarsten in de Sikkenstal onder leiding van een dj. Het Prinsenbal in de Sikkenstal begint om 20.11 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant