SSH sterk vertegenwoordigd bij de 25ste Survivalrun in Neede

Algemeen

HARREVELD - Het survivalseizoen is ruim een maand onderweg en er zijn nu al mooie resultaten neergezet door leden van Survivalvereniging Harreveld.

Afgelopen zondag werd de 25ste survivalrun in Neede gelopen onder gure omstandigheden. Wind, regen en kou waren scherprechters op een pittig parcours die speciaal voor deze editie verlengd werd. Na de 'onderarm-vretende' kraanhindernis boven de ijskoude Hofmaatvijver mocht er nog ruim een kilometer extra gelopen worden naar de eindhindernis in het centrum van Neede.

Onder de wedstrijd survivalatleten van SSH waren vooral de 50-plussers erg succesvol in Neede. Richard klein Goldewijk uit Lichtenvoorde liep zijn eerste MSR (middellange survivalrun) van het seizoen over 13 kilometer en finishte op een knappe tweede plek. Ook routinier Renata Gierkink uit Vragender werd sterk: tweede bij de masters in de KSR (korte survivalrun). Voor Renata werd deze wedstrijd haar derde podium van het seizoen, aangezien ze in Gennep en Bakkeveen de tweede plek ook al opeiste.

Ook op de recreatieve afstanden wisten twee atleten van SSH een tweede plaats te bemachtigen. Emiel Ribbers uit Vragender liep op de Lange recreatieve run over 18 kilometer sterk naar het podium. Herman Domhof uit Harreveld wist dit kunstje te evenaren bij de jeugdrun 15- tot 17-jarigen over 8 kilometer.

Eva Groot Kormelink uit Zieuwent liep niet mee in Neede, dit vanwege het feit dat er geen wedstrijdklassen waren voor de jeugd. Eva had echter al twee mooie podiumplekken weten te behalen bij de afgelopen wedstrijden in Udenhout en Boerakker. In de JSR wedstrijd categorie 15- tot 17-jarigen werd zij tot tweemaal toe heel knap derde.