Op de pedalen voor de Kibbelingtocht. Foto: PR WTC Keitrappers/Astrid Veerbeek
Op de pedalen voor de Kibbelingtocht. Foto: PR WTC Keitrappers/Astrid Veerbeek

WTC Keitrappers houdt Kibbelingtocht

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zondag 29 oktober houdt WTC Keitrappers de Vishandel Bomers Veldtoertocht. Deze MTB-tocht met keuze uit afstanden van 30, 40, 50 of 60 km is een van de oudste veldtoertochten in de Achterhoek.

De 30 en 40 km zijn geschikt voor beginnende fietser terwijl de 50 en 60 km een waardige uitdaging zijn voor de meer ervaren MTB'er. Deze keer gaat de route direct naar een van de mooiste mountainbike bossen van de Achterhoek: De Vennebulten. Hier is een uitdagend technisch parcours uitgezet. Achtereenvolgens worden via bospaden, singletracks en meest onverharde wegen, en afhankelijk van de gekozen afstand het Noorderbroek en de bossen bij Westendorp aangedaan. Voor elke afstand is er in de Meuhook een pauzeplek waar soep en krentenbol ervoor zorgen dat de tocht met nieuwe energie kan worden voortgezet. Hier is ook een technisch servicepunt aanwezig.
Na de pauze gaat de route vervolgens via het Vildersveen en de Zieuwentse kerkepaden terug naar de finish. De 50 en 60 km maken hier nog een lus naar het circuit van de Kappenbulten en komen via enkele nieuwe stukken terug op de route. Bij de finish ontvangen de deelnemers tegen inlevering van het deelnemersbandje en eigen bijdrage van een euro een portie kibbeling.
De vledtoertocht is op zondag 29 oktober, starten kan van 08.30 tot 10.00 uur bij Zwembad Meekenesch, Kerkhoflaan in Lichtenvoorde. Deelnamekosten: NTFU-leden vier euro en overige deelnemers vijf euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant