KSV wint ruim van Mariënveld na uitstekende tweede helft

Algemeen

VRAGENDER - KSV heeft zondag de vieze smaak van vorige week – over het 2-1 verlies bij MEC door twee tegendoelpunten in blessuretijd – weggespoeld door overtuigend te winnen van Mariënveld, met 5-0.

Na het zure verlies van vorige week was het voor KSV zaak om de drie punten in eigen huis te houden tegen directe concurrent Mariënveld; met de wedstrijd van volgende week tegen koploper vv Reünie in het achterhoofd. Mariënveld trad met een verzwakt team aan tegen KSV. Door de nodige blessures moest men een beroep doen op een aantal spelers van Onder-17. KSV daarentegen was vrijwel compleet en miste alleen Twan Jurjus, die op vakantie was.

De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Met name door de slechte weersomstandigheden (regen en wind) was er van goed voetbal nauwelijks sprake. Veel spelers gleden uit en de passing van weerskanten was onnauwkeurig. Mariënveld kreeg in de 20e minuut een goede kopkans die door Pascal goed werd gered. KSV kreeg in de 33e minuut een goede kans: na een mooie korte corner tussen Robert en Rick, bracht Teun met wat geluk Erwin in stelling die net voorlangs schoot. KSV had in de eerste helft een licht overwicht, maar de 0-0 ruststand was terecht.

De tweede helft was van KSV zijde van een heel ander niveau. KSV gooide de schroom van zich af en begon steeds beter te voetballen. In de 58e minuut speelde Rick de bal diep op Tim Minkhorst, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en daardoor oog-in oog kwam te staan met de doelman van Mariënveld. Tim bewaarde de rust en legde de bal beheerst breed op Max, die de bal keurig binnen schoot: 1-0. Deze treffer leek bevrijdend te werken voor KSV, want twee minuten later was het opnieuw Max die scoorde. Hij schoot de bal verwoestend in de rechterbovenhoek, nadat Mariënveld de bal niet weg kreeg uit het eigen zestienmetergebied. Met een 2-0 achterstand en met nog een goed half uur op de klok, leek het verzet aan Mariënveld zijde gebroken. Daarna was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Mariënveld.

Na de 2-0 begon de grote Tim Minkhorst show. Met een loepzuivere hattrick onderstreepte hij zijn uitstekende vorm van de laatste weken. In de 67ste minuut kreeg Tim de bal goed aangespeeld door Max; Tim passeerde een verdediger en verschalkte de doelman met een lage schuiver. Vier minuten later kreeg Tim de bal in de dekking aangespeeld door de goed spelende Rick, hij draaide behendig weg bij zijn tegenstander en schoot opnieuw raak. In de 75ste minuut schoot Tim binnen tien seconden twee keer op de paal. Twee minuten later was zijn hattrick alsnog een feit doordat Tim de bal van dichtbij hard in de bovenhoek schoot: 5-0.

Uiteindelijk boekte KSV dus een belangrijk en verdiende overwininning op directe concurrent Mariënveld, waar het in de rust absoluut nog niet naar uitzag. Zondag 29 oktober om 14.00 uur speelt KSV thuis tegen vv Reünie, dat koploper is in klasse 4C en alle wedstrijden nog met ruime cijfers wist te winnen. KSV is dus gewaarschuwd. Pupil van de week was Cas Garstenveld.