Erix verliest van GWVV

Algemeen

LIEVELDE - Erix heeft zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen GWVV uit Varsselder-Veldhunten niet kunnen overtuigen. In een matig duel werden de punten in Varsselder gelaten: 2-0.

Erix kwam in de tiende minuut al op achterstand door een schitterend genomen vrije trap net buiten de 16-meter die in de kruising verdween. Erix probeerde het hierna wel en dat leidde ook tot een klein kansje, maar geen doelpunt. Op slag van rust kreeg Erix ook nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Een vrije trap van Harm Spekschoor werd in het 16-meter gebied van GWVV teruggekopt net buiten de 16-meter waarbij Rick ten Have de bal hard en hoog overschoot. Erix ging rusten met een 1-0 achterstand met de wetenschap dat er na rust er een tandje bij moest om tot een goed resultaat te komen.
Na rust was de eerste kans echter voor GWVV. Van dichtbij werd een voorzet vanaf rechts hard naast gekopt. Hierna kreeg Erix wat meer greep op de wedstrijd en dit resulteerde in twee goede scoringsmogelijkheden voor Erix, echter zonder resultaat. In de 67ste minuut leek de gelijkmaker te vallen doordat een verdediger van GWVV de bal bijna achter zijn eigen doelman schoot. Zijn inzet ging net naast. Erix zette in deze fase alles op alles en in de 70ste minuut leek Erix dan toch beloond te worden echter schoot Erix-invaller Jacco Ressing de bal vanaf de 16-meter in kansrijke positie over. In de 76ste minuut deelde GWVV de genadeklap uit aan Erix. Harm verspeelde de bal op de eigen helft waarbij gedacht werd aan een overtreding. Echter de scheidsrechter floot niet en GWVV schakelde snel om. De bal werd vanaf de linkerkant teruggelegd op de 16-meter en deze werd vervolgens beheerst achter Erix-doelman Tim Klein Tank geschoten. 2-0. Hierna was het duel beslist en Erix was helaas niet meer bij machte om het tij te keren. Erix heeft vanmiddag verloren van een tegenstander die voetballend niet veel beter was dan Erix maar die wel agressief en vol overtuiging de duels aanging. Dus in dat aspect was de tegenstander vandaag wat beter. Zondag 29 oktober speelt Erix wederom een belangrijke thuiswedstrijd, ditmaal tegen SVGG. Hierbij moeten de drie punten in eigen huis worden gehouden om van de onderste plaatsen weg te kunnen blijven.