Frank Abagnale Junior geeft zich in Catch me if you can onder meer uit als piloot. Petra Eekelder (midden) speelt een van de stewardessen in de musical. Foto: Sanne Wevers
Frank Abagnale Junior geeft zich in Catch me if you can onder meer uit als piloot. Petra Eekelder (midden) speelt een van de stewardessen in de musical. Foto: Sanne Wevers

Lokaal talent schittert in Catch me if you can

Algemeen

OOST GELRE - Van 23 tot en met 26 november staat het Winterswijks Muziek Theater in Theater De Storm met de musical Catch me if you can. Een musical met prachtige muziek, showdans en een flinke dosis humor. Petra Eekelder (Lichtenvoorde) en Simone Schutten (Groenlo) hebben een grotere bijrol in deze spetterende musical.

De musical Catch me if you can is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bekend van de gelijknamige film met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in de hoofdrollen. Petra Eekelder: "Het verhaal speelt zich af begin jaren '60. De jonge, charismatische Frank William Abagnale Junior wordt op de luchthaven opgepakt door FBI-agent Carl Hanratty. Jarenlang vervalste Frank zijn papieren. Hij geeft zich onder meer uit als piloot, arts en advocaat. Hij omringt zich graag met mooie vrouwen en houdt er een dure levensstijl op na. De schone schijn spat werkelijk van het toneel en hij pakt iedereen in. Op theatrale wijze vertelt Frank zijn levensverhaal en neemt hij het publiek mee in deze feel-good musical voor het hele gezin."

Verschillende identiteiten
Na een toevallige ontmoeting met een groep stewardessen besluit Frank Abagnale Junior om piloot te worden. Petra speelt een van de stewardessen uit de Jet Set waarin Frank zich begeeft. Petra Eekelder: "Om te overleven vervalst Frank cheques en neemt hij verschillende identiteiten aan. Zo geeft hij zich uit voor Pan Am piloot en maakt hij deel uit van de Jet Set waar ik ook toe behoor. Als het hem te heet wordt onder de voeten vertrekt hij naar Atlanta en geeft hij zich uit als arts." In het ziekenhuis proberen een aantal sexy zusters Frank's aandacht te trekken. Een van die zusters is Simone Schutten. "Als sexy zusters trekken wij echt alles uit de kast om Frank voor ons te winnen, maar jammer genoeg heeft hij alleen maar oog voor zuster Brenda. Uiteindelijk besluit hij zijn leven te beteren en gaat hij er met haar vandoor om zich te settelen. Maar na een jarenlange klopjacht weet de FBI hem uiteindelijk toch te pakken", aldus Simone.

Nederlandse première
Deze nieuwe Broadway musical beleeft in Winterswijk zijn Nederlandse première. Een hele eer voor een amateurgezelschap. De musical is speciaal voor het WMT vertaald in het Nederlands. Muzikaal leider Gerben Kruisselbrink: "De zestienkoppige bigband die de musical muzikaal begeleidt, heeft er een pittige kluif aan. Jazz, Latin, rock en ballads wisselen elkaar in een rap tempo af. Ook voor de leden van het WMT is deze musical een uitdaging qua zangstijl. Jazz hebben we nog niet eerder gezongen en dat is toch echt wel wat anders dan musical- of popmuziek. De muziek is echter heel toegankelijk en ligt lekker in het gehoor. Het is echt een muzikaal feestje."

Kaartverkoop
Catch Me If You Can is te zien van donderdag 23 t/m zondag 26 november. Kaarten kosten 33,50 euro (inclusief garderobe en pauzedrankje) en zijn te koop via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant