RKZVC pakt eerste periodetitel ondanks verlies

Algemeen

ZIEUWENT - Een bizarre ontknoping van de eerste periode. RKZVC stond één punt voor op Longa '30 en beide teams moesten tegen laag geplaatste tegenstanders, respectievelijk Tubantia en BWO. Op basis van de stand mocht verwacht worden dat beide teams zouden winnen. Omdat RKZVC voor rust al een achterstand op liep, werd er door het publiek na rust steeds vaker op het mobiel gekeken wat de tussenstand in Lichtenvoorde was. Die was lang geruststellend omdat Longa '30 ook al snel op 1-0 achter was gekomen. Toen Longa '30 ongeveer 10 minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde, dachten velen dat ze ook nog wel de winnende treffer zouden maken en daardoor alsnog met de periodetitel aan de haal zouden gaan. Het tegengestelde gebeurde doordat BWO in blessuretijd via een penalty Longa '30 zelfs een onverwachte nederlaag bezorgde. Op zich is een wedstrijd verliezen natuurlijk niet leuk. Ook is het leuker als je zelf wint en daardoor de periodetitel behaalt. Maar de titel is binnen en dat was voorafgaand aan de competitie een kleine wens: ergens mee doen om de prijzen. RKZVC mag op zijn minst in 2018 meedoen aan het toetje van de competitie.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was matig met veel slordig balverlies en onnauwkeurige passes aan beide kanten. Daarna kwam de eerste dreiging van RKZVC via een voorzet van Sven Jurjus waar Toby Bokkers net niet bij kon. Tussen de negentiende en 22ste minuut had RKZVC de wedstrijd eigenlijk moeten beslissen. Jens Schutten schoot op de keeper vanaf zestien meter. Een voorzet van Sven werd ingekopt door Jens Schutten maar de keeper redde wederom. Een schot van Mart Schutten vanaf 30 meter werd door een verdediger van de doellijn weg getrapt. Daarna nogmaals een schot van Jens Schutten op de keeper. Tot dat moment waren er slechts twee doelpogingen van Tubantia richting de Zieuwentse goal. In de 32ste minuut maakte Tubantia, gezien het wedstrijdbeeld tot dat moment, geheel onverwacht de achteraf winnende goal. Een corner werd in eerste instantie weggewerkt maar de bal kwam daarna via een prima combinatie voor de voeten van Frank Teuiten die resoluut van dichtbij binnen schoot. Drie minuten voor rust kreeg RKZVC nog de mooiste kans na een pass van Michiel Krabbenborg. Bij de tweede paal tikte Waldo Rhebergen de bal langs de keeper maar daarna kon een Hengelose verdediger de bal nog net voor de doellijn wegtrappen. De inzet na de corner die daarop volgde zeilde net over.

Het verhaal na rust is snel verteld. Bijna eenrichtingsverkeer richting Hengelo's doel. Een Tubantia dat de ruimtes heel klein hield en gokte op de counter en een RKZVC dat de ruimtes niet vond. Er waren wel enkele corners en vrije trappen van RKZVC die dreigend leken maar uiteindelijk geen echte kansen opleverden. Na een aardige combinatie werd Waldo Rhebergen wel vrij gespeeld maar voor buitenspel afgefloten (volgens enkele Zieuwentse supporters die op lijn stonden onterecht). Toby Bokkers had (geluk en) pech: dat zijn als voorzet bedoelde bal op de lat landde. De enige goede kans voor Tubantia was een counter in de 85ste minuut waarna het schot uiteindelijk ruim voorlangs ging.

Dat RKZVC een keer zou gaan verliezen, wist iedereen. De laatste competitienederlaag dateerde van december 2016 (Varsseveld)! Het geeft in eerste instantie een beetje een dubbel gevoel: feest hebben na een nederlaag. Maar uiteindelijk maakt het niks uit of je de eerste of laatste wedstrijd in de periode verliest, als de prijs maar binnen is. En nogmaals: in mei 2016 waren we nog blij dat RKZVC wedstrijden in de 3e klas won. RKZVC heeft een fantastische start van het seizoen gehad.

Zondag speelt RKZVC thuis om 14.00 uur tegen Rohda Raalte.