De prijzen werden verdeeld. Foto: PR FCCL
De prijzen werden verdeeld. Foto: PR FCCL

FCCL clubfeest als afsluiter van BMX-seizoen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag werd door de FietsCrossClub Lichtenvoorde (FCCL) het BMX-seizoen gezellig afgesloten met de leden, in een afgeladen volle zaal bij Beusink Recreatie in Lievelde.

Een aantal rijders van de donderdagavondgroepen is het jaar enthousiast gestart met een wintertraining. Er werd samengewerkt met enkele leden van WTC de Keitrappers. Zij verzorgden samen met enkele ouders een aantal mooie mountainbiketrainingen, die zeer in de smaak vielen bij iedereen. In maart was het tijd voor de eerste AK-wedstrijd en begin april vond de eerste NFF Regio Oost wedstrijd plaats.
Vele wedstrijden, zowel nationaal als internationaal, werden verreden en mooie prijzen werden meegenomen naar Lichtenvoorde. In september was de tweede keer dat FCCL een NFF-regiowedstrijd mocht organiseren. Al met al een sportief jaar waar de club tevreden kan terugkijken.
Rijders werden natuurlijk beloond voor al deze sportieve prestaties. In elke leeftijdscategorie werd een rijder tot clubkampioen gehuldigd en mocht dan ook deze mooie beker in ontvangst nemen.
Dit jaar waren dit: Melissa Meyer (5-6), Boet Hogenkamp (6-7), Joep Roosendaal (7-8), Daan Hobelman (8-9), Daan Mokkink (9-10), Mart Garstenveld (10-11), Timo Boesveld (11-12), Swen Wevers (12-13), Noud Garstenveld (13-14), Jelle Terhorst (14-15), Stef Hollander (15-16) en Gertie Hobelman (Superklasse).

Na de uitreiking van deze bekers was er aandacht voor de sporter van het jaar. Per trainingsgroep werd er één sporter genomineerd. Dit jaar waren Melissa Meyer, Daan Hobelman, Daan Mokkink, Ryan Bouwmeester en Kevin Brethouwer de gelukkigen die een beker in ontvangst mochten nemen. Kevin Brethouwer werd uiteindelijk tot sporter van 2017 uitgeroepen en kreeg ook nog eens de deksel van deze schitterende beker uitgereikt door de sporter van 2016.
Naast de uitreiking van de bekers voor alle sportieve prestaties, was er ook aandacht voor de pechvogel van dit jaar. Kyan Scherpenisse en Rick Schuurman kregen hiervoor ieder een helft van een beker overhandigd.
In oktober hebben vele leden loten verkocht voor de Grote Clubactie. Dit heeft een mooi bedrag voor de vereniging opgeleverd. Niels Heersink heeft dit jaar de meeste loten verkocht.
De club dankt de Lichtenvoordse ondernemers voor de beschikbaar gestelde prijzen. Dankzij hen werd het mogelijk een verloting te organiseren. De opbrengst hiervan komt terecht in de clubkas.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant