Presentatie SV Harreveld. Foto: PR
Presentatie SV Harreveld. Foto: PR Foto: Verona Westera

Vergadering Dorpsbelangen Harreveld goed bezocht

Algemeen

HARREVELD -De halfjaarlijkse vergadering van Dorpsbelangen Harreveld op donderdag 16 november werd goed bezocht. Een bericht met de aankondiging van een belangrijke mededeling over woningbouw en sport heeft veel Harrevelders en andere geïnteresseerden aangetrokken om de vergadering van DB-Harreveld te bezoeken.

Het dorpsplan, een brainstormavond en ledenvergaderingen van Omnivereniging KSH en dorpshuis 't Kempken hebben geleid tot een projectteam met de naam SV-Harreveld (Samenwerkings Verband Harreveld.) Hierin hebben diverse leden uit het bestuur van DB-Harreveld, KSH en 't Kempen zitting. Het doel van SV-Harreveld is om te onderzoeken of het mogelijk is om de sportvelden van 't Hach te verplaatsen naar 't Kempken, waardoor een lang gekoesterde wens van Harreveld in vervulling kan gaan. De wens is één compact geheel, waardoor het totaal efficiënter en goedkoper in exploitatie kan zijn. Ook de belasting van de vele vrijwilligers die op beide locaties hard nodig zijn, wordt minder, doordat er maar één locatie onderhouden hoeft te worden. Eén locatie van en voor Harreveld, waar heel Harreveld samenkomt voor sport, cultuur, muziek, enzovoorts.
Het tweede en nog belangrijkere doel is om door deze verplaatsing ruimte te creëren voor woningbouw in Harreveld. Uit een rondvraag voorafgaand aan deze bijeenkomst bleek dat er vanuit de jongeren erg veel behoefte is om in Harreveld te kunnen blijven wonen. Daarnaast is het al jaren bekend dat er ook behoefte is aan woningen voor senioren, zodat er binnen het dorp een natuurlijke doorstroming kan plaatsvinden.

De seniorenwoningen (huur) aan de Hogenkampstraat zijn erg gedateerd en voldoen niet meer aan de huidige eisen om voldoende zorg te kunnen bieden. Bovendien is het niet van deze tijd dat de bewoners een uitzicht hebben op een muur in plaats van tuin of park. Ook dit wordt door SV-Harreveld meegenomen in het wensenpakket ter verbetering van de leefbaarheid en woningbehoefte van het dorp. Harreveld is klaar om een CPO-2.0 op poten te zetten. De eerste versie, CPO-de Bond, is en groot succes geworden.

De komende tijd zal SV-Harreveld met hulp van vele Harrevelders en een gedegen onderzoek een goed onderbouwd plan uitwerken, die kan worden gepresenteerd aan de gemeente en provincie, zodat de nodige vervolgstappen kunnen worden gezet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant