Marion en Roland van Wijk. Foto: Henri Walterbos
Marion en Roland van Wijk. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Rockcafé Taste sluit de deuren; klanten en muzikanten in shock

Algemeen

GROENLO - Als een donderslag bij heldere hemel kwam zondagmorgen het bericht dat Rockcafé Taste met onmiddellijke ingang haar deuren sluit. Uitbaters Roland en Marion van Wijk geven op de facebookpagina van hun zaak aan 'er helemaal klaar mee te zijn'. Marion van Wijk maakte het nieuws zaterdagnacht als eerste bekend aan haar klanten, op een moment dat de zaak nog volop draaide in het kader van Glazen Huis Rockrequest ten bate van de Grolse jeugdcarnaval. Het nieuws sloeg in als een bom.

Door Henri Walterbos

Klanten en muzikanten die optraden in het café, er een podium hadden, reageren geschokt op het nieuws en spreken massaal van een groot verlies en hopen dat het grap betreft. Later, op zondagmorgen en in het begin van de middag wordt echter duidelijk dat het besluit hun café met onmiddellijke ingang te sluiten bittere ernst is.

Het café had een geheel eigen plek ingenomen in niet alleen het Groenlose uitgaansleven maar het gehele Achterhoekse uitgaansleven. Zowel het café als de uitbaters worden volop geprezen en bedankt op Facebook. Roland en Marion hebben te kennen gegeven (nog) geen reactie op hun voorgenomen besluit te willen geven omdat het verdriet om het besluit overheerst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant