RKZVC knokt zich na rust naar een punt

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC liet zondag voor en na rust twee verschillende gezichten zien. Het eindresultaat tegen De Zweef was een 2-2 gelijkspel.

Voor rust voor rust zat er weinig beleving in met slordig balverlies waarbij veel achteruit gevoetbald werd en er weinig druk naar voren werd gezet. De eerste minuut was al tekenend. Na balverlies werd de bal door De Zweef op de lat gekopt. De Zweef speelde gecontroleerder en loerde op de kansjes. In de achttiende minuut werd Jesper Krukkert op links gelanceerd en kon vrij door lopen. Beheerst schoof hij de bal in de linker benedenhoek voor de 0-1. Vijf minuten later kwam RKZVC goed weg na een schot dat nog door een Zieuwentse verdediger geraakt werd en rakelings langs ging. Pas in de 26ste minuut kreeg RKZVC de eerste kans na een vrije trap van de linker zijkant door Sven Jurjus. Wouter Pillen kon de bal met de voet net niet goed genoeg raken. RKZVC kreeg voor rust nog wat kleine kansjes maar De Zweef had de betere. In de 28ste minuut ging een bijna vrije kopkans nog over. In de 33ste minuut was het wel raak na een mistrap op een lage voorzet. Jesper Krukkert schoot vanaf twaalf meter strak de 0-2 ruststand binnen.

Hoewel RKZVC na rust uit een ander vaatje tapte, redde Huib Jonkman in de 49ste minuut eerst nog met een fraaie duik op een schot in de rechter bovenhoek. In de 52ste minuut floot de scheidsrechter niet bij een situatie die verdacht veel leek op een overtreding in het zestienmetergebied op Waldo Rhebergen. Daarbij bleef De Zweef met counters erg gevaarlijk. Het eerste schot kwam van Sjors Storkhorst vanuit een schuine hoek in de 55ste minuut op de voeten van de keeper. Een vrije trap van Waldo Rhebergen en een schot van Sjors Storkhorst waren een gemakkelijke prooi voor de Nijverdalse keeper. Nadat Bart te Focht in de 65ste minuut met een sliding nog net een gevaarlijke voorzet er uit kon halen, viel in de 69ste minuut de 'Anschlusstreffer'. Een scherp aangesneden vrije trap van Sven Jurjus vanaf de linker zijlijn werd door Wouter Pillen met het hoofd verlengd tot de 1-2 bij de verre paal.

RKZVC bleef met bezieling spelen en bleef druk zetten om de gelijkmaker te forceren. Schoten van Sjors Storkhorst (ruim over) en Jens Schutten (te gemakkelijk) leverden nog niet het gewenste resultaat op. In de 81ste minuut kreeg De Zweef de kans om de wedstrijd te beslissen na een counter. Op rechts kon de Nijverdals spits met de bal aan de voeten vrij op Huib Jonkman af gaan maar Huib redde bekwaam. In de 83ste minuut viel de bal voor RKZVC wel goed. Na een diagonale voorzet van rechts van Waldo Rhebergen dook Sjors Storkhorst achter de Nijverdalse verdediging op - in de hoek van het vijfmeter gebied voorbij de 2e paal - en schoot ineens uit de lucht diagonaal de 2-2 binnen. Een laatste kansje was de kopbal van Bart te Focht in blessuretijd die echter ruim langs ging.

RKZVC voetbalde na een belabberde eerste helft gelukkig een betere tweede helft. Als er - over het totaal qua voetbal en qua kansen - een ploeg had moeten winnen dan was het echter De Zweef. RKZVC mag dus tevreden zijn met een punt.

De eerste helft van het seizoen zit erop. Na een geweldige start, waarbij het periodekampioenschap werd behaald, volgde een behoorlijke dip met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden. Zoals er vandaag in de tweede helft werd gespeeld, wil iedereen dat ook graag zien in het voorjaar. De ploeg gaat nu eerst twee weken genieten van de welverdiende winterstop waarna de voorbereiding op het voorjaar begint met het trainingskamp vanaf 3 januari in Malaga.

Oefenwedstrijden in januari van zowel het eerste als het tweede zullen via website en Twitter gecommuniceerd worden.