Longa '30 beleeft fantastische zondag

Algemeen

LICHTENVOORDE - Winnen bij een club waar je al jaren niet kunt winnen, dat ook nog eens doen met 0-6, én daarmee herfstkampioen worden. Er zijn slechtere scenario's denkbaar. Naaste belager Rohda Raalte won opnieuw met ruime cijfers, terwijl de nummers 3 tot en met 6 van de ranglijst punten verspeelden.

Longa '30 kende tegen Bemmel een perfecte start. Binnen de minuut scoorde Thom Berendsen met een fraaie lob de 0-1. Longa '30 had daarbij geluk dat het de scheidsrechter was ontgaan dat Berendsen de bal met de hand beroerde. Een minuut later was Berendsen opnieuw op weg naar een doelpunt, maar werd hij onderuit gehaald door Bemmelverdediger Davey Hendriks. De scheidsrechter kon niets anders dan de rode kaart trekken. De spelers van Bemmel waren hierdoor, deels door frustratie, zo van slag dat Longa '30 binnen 10 minuten op 0-3 stond. Eerst speelde Nick te Veldhuis een counter perfect uit door de bal precies op tijd naar Freek Heinsbroek te schuiven; via de binnenkant van de paal was het 0-2. Kort daarna scoorde Heinsbroek opnieuw na de bal mooi mee te nemen en was de wedstrijd beslist: 0-3. In het vervolg van de eerste helft bleef Longa '30 gas geven en had men de score moeten vergroten. Er waren kansen voor Freek Heinsbroek, Thomas Kerperien en Boet Kemperman, maar alleen Thom Berendsen wist nog te scoren na een goede individuele actie: 0-4.
Na rust ging Longa '30 verder waar het gebleven was. Na een mooie aanval via Thom Berendsen en Thomas Kerperien schoot Willem Wallerbos, net ingevallen, de 0-5 tegen de touwen. In het vervolg van de tweede helft hield Longa '30 de controle maar was het echte vuur was wat gedoofd. Zo moest Pim te Loeke in de slotfase nog een paar keer handelend optreden, maar was het slotakkoord toch voor een Longaspeler. Tim Bader, voor het eerst weer ingevallen na zijn reis, schoot de 0-6 prachtig in de kruising.
Na 11 van de 26 wedstrijden gaat Longa '30 nog altijd aan de leiding. Op 28 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek.