Handballers Erix winnen ook in Leeuwarden

Algemeen

LICHTENVOORDE - De handballers van Erix hebben ook de verre uitwedstrijd tegen hekkensluiter Cometas 2 gewonnen. Erix won in Leeuwarden met 24-27 en staat hierdoor op een keurige zesde plek.

Op zondag 17 december stond voor de handballers van Erix de verre uitwedstrijd in Leeuwarden op het programma tegen Cometas 2. Deze tegenstander staat momenteel op de laatste plaats op de ranglijst met slechts twee punten. Dit was ook meteen het grote gevaar voor Erix, onderschatting lag op de loer en dan is er altijd kans op puntenverlies. Zaak voor Erix was om geconcentreerd te spelen vooral omdat Cometas enkele spelers van heren 1 had opgetrommeld om van die laatste plek te komen. Het eerste kwart van de wedstrijd kende dan ook een gelijk opgaande strijd waarbij de teams om en om scoorden en elkaar dus mooi in evenwicht hielden. Erix had niet altijd vat op de opbouwers van Cometas die daardoor regelmatig het net konden vinden.

Het tweede kwart kwam Erix wat beter in de wedstrijd en liep langzaam uit vooral door drie doelpunten op rij van Bob Luttikhold. Ook Marco Rötter liet zich niet onbetuigd en scoorde enkele keren fraai van de cirkel, op verzoek had hij zijn mooie maar ook risicovolle lobjes thuisgelaten en liet door snoeiharde doelpunten de keeper van Cometas kansloos. Toch kwam Cometas aan het eind van de eerste helft weer iets terug, wat een ruststand opleverde van 12-13 in het voordeel van de handballers uit Lichtenvoorde.

Erix kwam na de rust goed uit de kleedkamer en nam direct de wedstrijd in handen. Verdedigend zorgde met name Leon Hulzink ervoor dat de aanvallers van Cometas nog nauwelijks door de verdediging van Erix konden breken om te scoren.
Aanvallend liet Youri Kuypers zich weer gelden, door meerdere onnavolgbare acties wist hij het net te vinden of was hij alleen onreglementair af te stoppen wat vervolgens een strafworp opleverde. Erix liep steeds verder uit en nam zelfs een voorsprong van zeven punten met nog tien minuten op de klok. Gedisciplineerd de wedstrijd uitspelen zou voor Erix genoeg moeten zijn om de wedstrijd winnend af te sluiten echter vanaf dat moment begon men wat slordiger te spelen en vergat te scoren. Cometas bleef wel scoren en kwam nog even gevaarlijk dichtbij tot drie punten maar de zege van Erix kwam niet meer in gevaar, eindstand 24-27 in het voordeel van Erix.

Promovendus Erix staat na de eerste seizoenshelft op een keurige zesde plaats met twaalf punten, slechts drie punten minder dan koplopers UGHV en HVC, die beide werden verslagen door Erix. De top zes staat zeer dicht bij elkaar waardoor alles nog mogelijk is in de tweede helft van de competitie. Erix hoeft in ieder geval niet meer naar beneden te kijken, de doelstelling van klassebehoud is eigenlijk al gehaald omdat in praktijk de onderste vijf teams nooit allemaal meer op twaalf punten kunnen komen. De komende drie weken kan Erix even tot rust komen, de volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond 6 januari om 20.15 uur in Doetinchem tegen Artemis 2.