Primeur voor Het Witte Paard: concert van Catweazle

Algemeen

ZIEUWENT - De nieuwe rock-cover band Catweazle speelt op tweede kerstdag, 26 december, in het oude café van Het Witte Paard in Zieuwent. Het is een primeur, de band geeft voor het eerst een avondvullend concert. Het optreden begint om 21.00 uur, de zaal gaat open om 20.00 uur.

Catweazle is de nieuwe rock-cover band uit Zieuwent. De ervaren en gelouterde muzikanten Tom Holkenborg (gitaar–zang) Carlo van den Putte (bas–zang) Eugenè Rouwhorst (zang) en Stef Hoitink (drums) hebben elkaar dit voorjaar gevonden. Na de try-out op koningsdag is het repetoire uitgebreid tot een avondvullend rock-cover programma. Op 26 december is de vuurdoop en speelt Catweazle op eigen bodem, in het oude café van Het Witte Paard te Zieuwent. Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur.

Catweazle bestaat uit: Tom Holkenborg, geboren in 1966 en opgegroeid in Zieuwent aan de Dorpsstraat. Muziek was altijd ruim aanwezig in huize Holkenborg. De vader van Tom, Bennie Holkenborg, was muzikant en bespeelde een aantal instrumenten.
Bennie had een uitgebreide LP collectie van onder andere Chicago, the Rolling Stones, the Beatles en Stevie Wonder. Deze werden dan ook met regelmaat op standje tien afgespeeld. Tom had al op jonge leeftijd interesse in de gitaar, leerde een aantal loopjes en akkoorden en dat ging eigenlijk best wel goed. Op de muziekschool kwam het niet verder met het moderne gitaarwerk. Dat was nou net wat Tom wilde, net als Jimi Hendrix, Ferdi Joly en andere helden wilde Tom 'brekken op de gitaar'. Besmet met het gitaarvirus, begon hij rond zijn veertiende dingen voor zichzelf uit te zoeken. Na een poosje vroeg een bekende uit Zieuwent of Tom het zag zitten om mee te doen in een band, Double Cross Messenger. Hierna volgden er nog vele bands meer, Brainstorm, Soep met Ballen, Tsja, Fiscuzz, Super Hoover, Constant Sorrow en op dit moment Catweazle. Daarnaast speelde Tom in vele muziekprojecten waarvan Zieuwent Live! er één was.

Eugène Rouwhorst is geboren in 1962, vanuit het lidmaatschap van het kerkkoor maakte hij uitstapjes naar open podium Fratsen en was tien jaar deelnemer van Zieuwent Live!. Eugène is liefhebber van rockmuziek, maar zanger, frontman in een echte band, moest er nog een keer van komen. Hij heeft contact gezocht met diverse plaatselijke muzikanten en zo is Catweazle ontstaan.

Carlo van den Putte is geboren in 1969 en opgegroeid in Bergeijk, Noord Brabant. Als 15 jarige is hij samen met een buurjongen een bandje begonnen, met een geleende gitaar. Toen het allemaal wat serieuzer werd, met name op de middelbare school, heeft Carlo toch maar eens zelf een basgitaar aangeschaft en ging aan de slag als bassist in de band Uncle Benz. Het repertoire bestond hoofdzakelijk uit rock-covers en behoorlijk wat eigen nummers, die geschreven werden door de toenmalige zanger. Garagerock kwam nog voorbij in de band The Wombats met drie akkoorden rock met een knipoog naar Dick Dale. In 1997 verhuisde Carlo naar Zieuwent en niet lang daarna kwam hij in contact met Tom Holkenborg. Het muzikale balletje kwam aan het rollen en er werd een bandje samengesteld met de naam Binnenband. Dit veranderde later, met een iets andere samenstelling in Fiscuzz, Superhoover en Constant Sorrow. Catweazle zag het levenslicht in januari 2017.

Stef Hoitink, geboren in 1972 en opgegroeid in Beltrum, waar hij drummer was van de rock-coverband Fets and the Beautifuls. Hij speelde in voorprogramma's van onder andere De Dijk, Normaal en Rowwen Heze. De band was populair op motortreffens, kermissen, in bruine kroegen, feestzalen en dancings in de begin jaren '90. Na een rustperiode kwam in 2005 Muziekvrienden van Beltrum Live! op Stef zijn pad. Een geweldig concept, waar een diversiteit aan muzikanten van jong tot oud, na maanden van repeteren, een avondvullend programma op de planken zetten tijdens de jaarlijkse Beltrumse kermis. Het was direct een groot succes, wat ook in andere omliggende plaatsen is uitgerold. In 2010 is dit nogmaals herhaald met Beltrum on Stage. Stef heeft het virus overgebracht naar Zieuwent, waar hij tevens Tom, Carlo en Eugenè tijdens Zieuwent Live! heeft leren kennen. Tien jaar lang was Zieuwent Live! was een feit. Voor velen een geweldige muzikale ervaring, waaruit tal van bands zijn ontstaan.

Het repetoire van Catweazle bestaat uit nummers van onder andere Led Zeppelin, The Police, Stray Cats, Queen, Steve Miller Band en Status Quo. Ook worden nummers gespeeld van bands van eigen bodem zoals Vitesse, The Pilgrims en Normaal. Catweazle is bekend van de gelijknamige Engelse tv-kinderserie, met hoofdrolspeler Geoffrey Bayldon, die in mei 2017 van ons is heen gegaan. Voor de band aanleiding om door onze muzikale jaren te vliegen als Catweazle The Band, met als motto: Salmay, Dalmay, Adonay.

Voor informatie en boekingen kan men contact opnemen met Tom Holkenborg, tel: 06-23459289, e-mail: holke044@planet.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant