De vrijwilligers gaan voor een goede opbrengst. Foto: PR
De vrijwilligers gaan voor een goede opbrengst. Foto: PR

Protestantse Gemeente loopt warm voor Kerkbalans

Algemeen

LICHTENVOORDE - Deze week wordt de actie Kerkbalans 2018 gestart in de PKN-gemeente van Lichtenvoorde. Het spandoek van de actie hangt inmiddels aan de Johanneskerk in de Rentenierstraat. De Actie Kerkbalans is van het grootste belang voor het jaarlijks realiseren van het vele werk dat plaatsvindt in de kerken in Nederland. En dat geldt zeker ook voor de plaatselijke protestantse kerkgemeenschap.

Zo'n 45 vrijwilligers bezoeken de kerkleden in de Oost Gelre. Zij komen naar iedereen toe om de bekende kerkbalansenveloppe te overhandigen en die later weer op te halen. Het is één van onze belangrijkste doelstellingen om meer kinderen, jongeren en gezinnen te betrekken bij de kerkelijke evenementen. De predikant, de kerkelijk werker, de kerkenraad en al die vrijwilligers zorgen voor pastorale en diaconale zorg. Zij bezoeken oudere en zieke mensen, zij zorgen voor de zondagse kerkdiensten en betrekken de jeugd bij de kerk.
Voor alle activiteiten in de Johanneskerk en de Johanneshof zijn zo'n 150 vrijwilligers in de weer zijn. Jaarlijks op een feestelijke avond in februari worden ze in het zonnetje gezet.

De Johanneskerk en de Johanneshof zijn op de zondag, maar ook op alle andere dagen van de week een plaats van ontmoeting, bezinning en van inspiratie. De PKN-gemeente wil ook graag meer stappen naar buiten zetten, met activiteiten voor het hele dorp. Een voorbeeld daarvan is de Passion, waaraan ook de protestantse kerkgemeente meewerkt.
Speciaal aanbevolen activiteiten in de komende weken zijn zondag 28 januari om 10.00 uur de Top 2000 kerkdienst en zondag 11 februari om 10.00 uur De Kerkproeverij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant