Voorjaarscompetitie tafeltennis van start

Algemeen

LICHTENVOORDE - Deze week verschijnen alle tafeltennisteams, zowel jeugd als senioren, weer achter de tafel om aan de nieuwe competitie te beginnen. Een competitie waarin vooral het eerste team, net gepromoveerd, het zeer zwaar zal krijgen.

Na een verblijf van één competitie in de hoofdklasse van de afdeling Gelre, waarin de Litac heren met overmacht kampioen werden, staat dit team na promotie voor een loodzware opgave. Het verschil met de 3e divisie is groot. Vorig jaar degradeerde men vooral door de smalle basis na het vertrek van Robert Kock en Lars Banning. Maar vooral het duo Sander Spijkers en Aaron Albeck zorgde voor een snelle terugkeer. Het team wordt gecomplementeerd door Jarno de Kruijf, die al eerder voor dit team uitkwam. Complicatie is echter dat Jarno en Aaron in dezelfde zaak werken en niet gelijktijdig weg kunnen op de zaterdagen en daarom moest er uitgekeken worden naar een vierde man. Geen eenvoudige zaak in de winterstop, maar er kwam een oplossing. Oud-speler van Salamanders (Wateringen) en SKF (Veenendaal) Jean Paul Haenen heeft zich na initiatief van Lars Wildenborg bereid verklaard om vier van de vijf uitwedstrijden voor Litac uit te komen. Thuis wordt pas vanaf 18.00 uur gespeeld en dat levert geen problemen op. Komende zaterdag staat meteen al de loodzware uitwedstrijd tegen Hercules uit Terborg op het programma. Dit team bestaat uit oud-eredivisiespelers en derhalve is elk punt meegenomen.

Weliswaar wordt het er niet eenvoudiger op om genoeg vrijwilligers op de been te krijgen voor de jaarlijkse rookworstenactie, maar het is weer gelukt. Ook de weergoden waren Litac gunstig gezind. Zaterdag 13 januari was er al veel bedrijvigheid in en om de Zandschoppe. Tientallen vrijwilligers bereiden zich voor op de tocht langs de huizen om een pakket rookworst en/of snert aan te bieden. Er wordt echter niet alleen rond gegaan, ook in de Zandschoppe zijn deze producten te koop. Een traditie van 26 jaar. Inmiddels behoort ook tot het vaste ritueel dat zich alras de eerste koper meldt in de persoon van Frans Gilsing. En zo gaat dat de hele dag door. Intussen zijn leden, enkele niet-leden, ouders met kinderen en vele chauffeurs op pad, terwijl op de thuisbasis gezorgd wordt voor bevoorrading en vooral ook niet te vergeten de catering. Het is een gaan en komen. Alleen al hartverwarmend om te zien wat enthousiasme en clubgeest vermogen. Zelfs enkelen die pas sinds enkele weken lid zijn en de hele dag mee op pad gaan. Er is ruim ingekocht, maar met name de keurslagersnert is bijna niet aan te slepen. Tussen de middag was er een supergezellige gezamenlijke maaltijd, daarna weer op pad en 's avonds voor de jeugd een feestelijke afsluiting.
Als de balans wordt opgemaakt is er echter nog een restant van 150 worsten. Ook dat blijkt geen probleem te zijn. Niet alle wijken zijn bezocht, maar ook Vragender had geen bezoek gehad. En juist daar was men in het verleden wel en was de verkoop optimaal geweest. En zo kon het gebeuren dat afgelopen week een drietal zeer betrokken enthousiaste mensen 'de bult' opgingen. Natuurlijk was de man van het eerste uur Willy Schurink, die vorig jaar al in het zonnetje werd gezet vanwege zijn aandeel gedurende 25 jaar, van de partij. En ook de onvermoeibare Tonnie Hartman maakte opnieuw –samen met zijn vrouw- zijn uitverkiezing onlangs tot vrijwilliger van het jaar 2017 helemaal waar. Hij ontving eind november de Berend Botjestrofee samen met Anne Wouda, die ook nu weer met een deel van zijn familie op pad ging.
Litac wil niet alleen alle deelnemers aan deze actie bedanken, maar ook de velen die afnemers waren. Dank ook voor de soms vriendelijke manier van ontvangst aan de deur om vooral de jongelui een hart onder de riem te steken. In Vragender werd enige malen gehoord: "Fijn dat jullie d'r weer bunt. Veurig jaor heb'n wi'j jullie gemist". Dus zegt Litac: "Bedankt en tot volgend jaar!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant