Expositie Gelderse Nieuwsfoto 2017 bij Foto21. Foto: PR
Expositie Gelderse Nieuwsfoto 2017 bij Foto21. Foto: PR

Expositie Gelderse Nieuwsfoto 2017 in Bredevoort

Algemeen

REGIO - Vanaf zaterdag 17 februari is de Gelderse Nieuwsfoto 2017 expositie te zien bij Foto21 in Bredevoort. Het publiek kan daar tot en met zaterdag 17 maart ook meteen zijn stem uitbrengen.Dat kan echter ook op de website van de Gelderlander.

Dit jaar stelt dagblad de Gelderlander de publieksprijs van 250 euro ter beschikking aan de winnende fotograaf en zorgt voor de prijs van een stemmer uit het publiek. Onder de deelnemers aan de stemming voor de publieksprijs in de musea en online wordt een spiegelreflex camera verloot. De Canon EOS 1300D, met lens 18-55 mm, tas en geheugenkaart.

Gelders Nieuwsfoto 2017
Dinsdag 20 maart 2018 vindt de prijsuitreiking Gelderse Nieuwsfoto 2017 plaats. Fotojournalisten en nieuwsfotografen stuurden hun beste nieuwsfoto's in om mee te dingen naar een prestigieuze vakjuryprijs, een publieksprijs, een kinderjuryprijs en de reportageprijs. De Gelderse Nieuwsfoto wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Foto21 in Bredevoort, CODA Museum in Apeldoorn, dagbladen de Gelderlander en de Stentor en provincie Gelderland. Dit jaar hebben 37 persfotografen in totaal 318 foto's ingestuurd. Deze foto's zijn in 2017 in de media verschenen, zijn in Gelderland gemaakt en hebben een Gelders nieuwsitem als onderwerp.

Vakjury
De vakjury wordt voorgezeten door Wouke van Scherrenburg. De andere juryleden zijn de journalist Huub Kerkhoffs en de fotografen Flip Franssen en Roel Rozenburg. De vakjuryprijs wordt ter beschikking gesteld door provincie Gelderland en bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro.

De vakjury kiest drie nominaties in de categorieën: Algemeen nieuws - Kunst, cultuur en entertainment - Human interest - Natuur - Portret - Sport. Per categorie wordt een winnaar gekozen en uit deze selectie volgt de uiteindelijke winnaar van Gelderse Nieuwsfoto 2017.

Reportage
Alle fotografen die een foto inzenden voor de Gelderse Nieuwsfoto kunnen ook deelnemen aan de reportageprijs. Dit jaar zijn er 25 reportages ingezonden waaruit de vakjury de winnaar selecteert. De prijs bestaat uit een opdracht van de provincie Gelderland voor een fotoreportage ter waarde van 2.000 euro. De prijsuitreiking is in het Huis der Provincie in Arnhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant