De leden van Artvark. Foto: Lenny Oosterwijk.
De leden van Artvark. Foto: Lenny Oosterwijk.

Saxofoonkwartet Artvark in de Koppelkerk

Algemeen

BREDEVOORT - Op zaterdag 3 maart komt het doorgewinterde, maar moderne saxofoonkwartet Artvark naar de Koppelkerk. Het kwartet, bestaande uit Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Artvark stapt af van een stijf zittend optreden met lessenaars, meandert zich door muzikale tradities en beweegt zich zo in een geïmproviseerde choreografie over het podium. In hun meer dan tienjarige bestaan als kwartet speelden ze op grote internationale festivals als het North Sea Jazzfestival, het Caïro Jazz Festival, het Bohemia Jazz festival in Praag en Jazz Brugge.

Op 3 maart staan ze in tegenstelling tot wat men van ze gewend is, enkel als saxofoonkwartet op het podium. Ze zullen deze avond hun nieuwste CD en concert 'TRANCE' ten gehore brengen. Als kwartet zijn ze die avond één verhaal in één adem. Vanuit één toon belandt de luisteraar langzaam via een pulserend ritme in een caleidoscopisch weefsel van over elkaar buitelende melodieën en kleurrijke samenklanken. Edisonwinnaar Bart Wirtz trad al eerder op in de Koppelkerk met zijn trio.

De Koppelkerk is gevestigd aan de Koppelstraat 35 te Bredevoort. Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur). Entree 10 euro en reserveren is mogelijk.


Tel. 0543-216005
www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant