RKZVC zeer moeizame overwinning op Schalkhaar

Algemeen

ZIEUWENT - Afgelopen weekend traden de 'Eumkes' van het eerste uit Zieuwent aan voor het treffen met Schalkhaar 1. Het werd een moeizame overwinning.

Voetballend was het vooral in de opbouw erg matig. Het eerste half uur hoefden beide keepers geen enkele redding te verrichten. In het laatste kwartier kwam RKZVC vier maal tot een (mogelijke) kans. In de 28ste minuut speelde Sjors Storkhorst de laatste bal iets te ver voor zich uit om tot een echte kans te komen. Een minuut later werd een counter niet goed uitgespeeld. In de 32ste minuut had RKZVC de mooiste aanval voor rust over links via Sjors Storkhorst en Joey Belterman waarna het schot van Sven Jurjus door de Schalkhaarse keeper met de voet werd gered. Bij de laatste kans in de 39ste minuut raakte Sjors Storkhorst de bal maar half, na een goede corner van Sven Jurjus.

Na rust ging het aanvallend wel iets beter bij RKZVC en bleef de verdediging betrouwbaar. De 1-0 viel echter toch nog onverwachts want het 1ste kwartier na rust kregen geen van beide ploegen kansen. In de 61ste minuut kwam een diagonaal pass van Jouke Knippenborg van links precies op maat, een meter binnen de zestienmeter. Vanuit een schuine hoek nam Sjors Storkhorst met zijn "slechtere" rechterbeen de bal ineens op zijn slof en schoot snoeihard diagonaal laag in het linker zijnet binnen. De eerste dreiging op goal van Schalkhaar kwam een minuut later maar het schot werd door Bart te Focht gekraakt. De inzet van Sjors Storkhorst enkele minuten later, na een mooie aanval via Bart te Focht en Waldo Rhebergen, werd door de keeper weg gebokst. In de 72ste minuut werd een inzet door Jens Schutten na een corner in eerste instantie geblokt waarna Mart Schutten vervolgens op de kruising schoot. Even later kopte Michiel Krabbenborg een inzet na een corner met het hoofd tot corner. In de 74ste minuut moest keeper Huib Jonkman de enige redding in de wedstrijd maken na een laag schot van 35 meter maar hij verwerkte de bal netjes tot corner. In de 82ste minuut kon Sjors Storkhorst vrij op de Schalkhaarse keeper afgaan na een passje van Mart Schutten maar de keeper redde met de voet. Het schot van Waldo Rhebergen in de 87ste minuut, recht op de keeper, was de laatste kans in de wedstrijd.

RKZVC verzuimde na rust de kansen te benutten om daarmee de wedstrijd op slot te gooien. Daardoor bleef het toch wel spannend omdat er maar één bal verkeerd hoeft te vallen en er ontstaat een goal tegen. Hoewel de tegenstanders na de winterstop lager op de ranglijst staan, heeft RKZVC na de winterstop alle drie wedstrijden gewonnen en daarmee dus een goed begin gemaakt aan de 2de helft van het seizoen. Omdat Rohda Raalte en Longa '30 vandaag gelijk speelden, is RKZVC twee punten ingelopen op Longa '30 en begint daardoor de spanning aan de kop van de ranglijst weer iets toe te nemen. Uitslag: 1 - 0.

De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 24 februari uit naar FC Winterswijk. Aanvang 18.00 uur.