Winnaars mixed dubbel. Foto: PR.
Winnaars mixed dubbel. Foto: PR.

Litac-successen dynamictennis

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 17 februari vertrok een flinke delegatie dynamictennissers van Litac richting Hoog Keppel voor het Gelders Kampioenschap mix dubbel. Het was dit jaar voor het eerst een open kampioenschap, waardoor ook deelnemers uit andere provincies deelnamen.

Er waren in twee klasses: 55+ en 55-. In de ochtend waren de voorrondes gespeeld voor plaatsing in de finale poules die in de middag plaatsvonden. Bij de 55+ plaatsten Gerda Ebbers – Hans Eijsink zich voor de A-klasse en eindigden uiteindelijk op een 2de plaats in de A-klasse. Lidy Wallerbos en Berry Elferdink deden mee in de D-klasse. Zij wonnen alle wedstrijden en werden daarmee Gelders kampioen in klasse D 55+.

Bij de 55- plaatsten alle drie Litac koppels zich voor de A-klasse. Een geweldig resultaat. Lynn Bongers-Jan Hinderks, Janine Harbers-Bennie Huiskamp en Marielle Sticker- Harry Breuker bonden daarom 's middags de strijd aan met dubbels uit Apeldoorn en Dinxperlo. In klasse A 55-, met drie teams van Litac die elkaar punten afpakten, werd het heel spannend. Met nog een wedstrijd te spelen, lagen Bennie en Janine op gouden koers. Helaas werd de laatste wedstrijd met 20-22 verloren van Dinxperlo en eindigden er drie teams op gelijke hoogte en moest het puntensaldo uiteindelijk uitsluitsel geven. Jan en Lynn hadden uiteindelijk het beste puntensaldo en werden hiermee Gelders Kampioen A-klasse. Zij mochten een prachtige beker in ontvangst nemen. Bennie en Janine werden uiteindelijk knap tweede, Harry en Marielle vierde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant