Het team van Praxis met linksvooraan Anja Vrieze. Foto: PR
Het team van Praxis met linksvooraan Anja Vrieze. Foto: PR

Van Formido naar Praxis

Algemeen

Feestelijke opening woensdag 28 februari met wat lekkers en attenties

Door Annekée Cuppers

LICHTENVOORDE – Een en al bedrijvigheid in het bekende pand aan de Nobelstraat. Deze periode wordt de Formido omgebouwd naar Praxis en staat geen stelling meer op zijn oude plek. Winkelmanager Anja Vrieze: "Het verbaasde ons hoeveel ruimte dat scheelt. De winkel oogt niet alleen veel groter, maar we kunnen alles ook veel beter kwijt." En die ruimte heeft de bouwmarkt straks hard nodig want deze nieuwe Praxis-winkel kent zo'n 25 procent meer assortiment. Vooral de keuze in ijzerwaren, verven en probleemoplossers wordt flink uitgebreid.

Franchisenemer Wouter Dolphijn is blij met de ombouw van Formido naar Praxis. "Ik heb nog twee Praxis-filialen in de regio, in Lochem en Zutphen. Toen ik in september hoorde dat moederbedrijf Maxeda DIY met de Formido-formule stopt, heb ik de winkel direct voor ombouw aangemeld. Lichtenvoorde is landelijk gezien de vierde bouwmarkt die omgebouwd wordt."

Gezicht van de winkel
Tijdens de ombouw kunnen klanten gewoon terecht voor hun benodigdheden. Alleen op maandag 26 en dinsdag 27 februari is de winkel gesloten. Anja: "Die tijd hebben we nodig om de kassasystemen om te zetten. Na de opening van de nieuwe winkel staan we gewoon weer met het bekende team voor onze klanten klaar. In nieuwe bedrijfskleding, dat natuurlijk wel maar voor de rest blijft alles hetzelfde. Veel klanten vroegen daar naar, logisch ook want onze mensen zijn het gezicht van de winkel. Sommigen werken hier al bijna vijfentwintig jaar en hebben hele generaties zien opgroeien. Kwamen klanten eerst nog als kind aan de hand van vader mee om een nieuwe boormachine te kopen, nu zien we ze terug voor verf en behang als ze hun eerste eigen woning gaan opknappen." Ook de twee lokale klussenbedrijven waarmee de bouwmarkt nu samenwerkt, blijven onveranderd.

Formido-kluskaart
Bij Praxis kunnen klanten sparen voor Airmiles. De Formidokluskaart komt per 28 februari te vervallen. Klanten die nog zo'n kaart hebben, kunnen hun tegoed alsnog verzilveren voor korting. Wouter: "In de nieuwe kassasystemen kunnen we de Formido-kaarten niet verwerken maar als klanten de pas en een printje meebrengen waarop hun saldo vermeld staat, wordt dat bedrag gewoon in mindering gebracht op de kassabon."

Feestelijke opening
Op woensdag 28 februari wordt de nieuwe Praxis-winkel feestelijk geopend. Voor iedere klant is er dan koffie met wat lekkers en voor de kinderen een leuke attentie. Daarnaast is er nog een goede reden om naar de winkel te komen. Vier dagen lang zijn er feestelijke dagdeals met mooie aanbiedingen en ligt er iedere dag voor de eerste tien klanten die minimaal 50 euro besteden een cadeaukaart ter waarde van 25 euro klaar.

Meer info
Meer informatie is te vinden in de advertentie die volgende week in deze krant zal staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant