Alzheimer Café met ervaringsverhaal van mantelzorger

Algemeen

REGIO - Het Alzheimer Café voor deze regio vindt plaats op woensdag 28 maart in Grand Café Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, van 20.00 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanmelden is niet nodig. Het thema van deze maand is: Mantelzorger der liefde. Ditmaal komt een mantelzorger haar ervaringsverhaal vertellen.

Ingrid Keestra is al meer dan twaalf jaar mantelzorger voor haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft. Zoals veel mantelzorgers moest ze met vallen en opstaan haar weg vinden in de wereld van de dementie. Met Mantelzorger der liefde schreef ze een gids voor mantelzorgers vol praktische tips, interviews en persoonlijke ervaringen. In liefdevolle anekdotes vertelt Ingrid hoe het is om te zorgen voor een dierbare met dementie, en geeft ze adviezen over hoe je ook voor jezelf de zorg dragelijk kunt houden. Openhartig vertelt ze hoe ze omgaat met verdriet en frustratie, en hoe ze de situatie van haar moeder uiteindelijk leert accepteren. En ze ontdekt dat er zelfs in het verpleeghuis nog altijd plaats is voor verwondering, ontroering en plezier.
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Mantelzorgers ontmoeten lotgenoten en kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt of of die iemand als mantelzorger bezighouden.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant