Foto: Achterhoek Nieuws
Foto: Achterhoek Nieuws Foto: Stockphoto

Longa en RKZVC delen de koppositie

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft opnieuw geen goede zaken gedaan in de eerste klasse E. In moeilijke omstandigheden en op een slecht bespeelbaar veld kon de ploeg geen potten breken, en lijdt het een terechte nederlaag. In Geesteren werd het uiteindelijk 3-0 voor Stevo.

Hierdoor moeten de Lichtenvoordenaren de koppositie nu delen met RKZVC, dat thuis gelijkspeelde tegen Rigtersbleek. Rohda Raalte wist wel te winnen en nadert ook in de top van de ranglijst. Op verliespunten zijn de Raaltenaren zelfs koploper. De Lichtenvoordenaren hadden te kampen met een groot aantal schorsingen en blessures, waardoor er in de basis opstelling een aantal wijzigingen doorgevoerd moesten worden. Longa begon nog redelijk aan de wedstrijd. Met een aantal voorzetten werd het bijna gevaarlijk voor het doel van Stevo. Na een goed kwartier spelen had de 0-1 zelfs moeten vallen. Na een goede corner van Boet Kemperman had Jelme Stevens de bal voor het inkoppen. Echter ging zijn inzet over het doel. Vlak daarna opende Stevo wel de score. Een voorzet op maat werd door de spits prima binnen gekopt: 1-0.

Na rust kwam Longa er helemaal niet meer aan te pas. Er lukte weinig tot niets in balbezit en in de duels was de ploeg uit Geesteren feller waardoor Longa geen moment meer in de wedstrijd kwam. Vlak na rust verdubbelde Stevo de voorsprong. Een mee opgekomen verdediger raakte de bal niet helemaal goed, maar toch verdween de bal in de lange hoek. Even later werd het zelfs 3-0, een schot op doel werd in eerste instantie gekeerd door Pim te Loeke maar in de rebound was het alsnog raak. Die stand bleef ook tot het einde van de wedstrijd staan. Opnieuw een domper voor de ploeg van trainer Erik Zandstra.

Volgende week komt Quick 1888 op bezoek op Sportpark de Treffer. Al hoewel Longa er nog goed voor staat, zal weer eens een driepunter zeer welkom zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant