Nico Wessels, Bennie Wopereis, Theo Wessels, Bart Eeftink en Berry Nales voor het gerenoveerde hotel. Op de foto ontbreken Frank Dusseldorp en Dennis Seesing. Foto: Annekée Cuppers
Nico Wessels, Bennie Wopereis, Theo Wessels, Bart Eeftink en Berry Nales voor het gerenoveerde hotel. Op de foto ontbreken Frank Dusseldorp en Dennis Seesing. Foto: Annekée Cuppers

De Koppelpaarden opent haar deuren voor publiek na totale renovatie

Algemeen


LICHTENVOORDE – Eerlijk is eerlijk, inwoners van de Keistad hebben het nodige geduld moeten opbrengen maar het resultaat mag er zeker zijn. Vol trots kondigen de 'Zeven Belegen Beleggers' de voltooiing aan van het grootste project dat zij tot dusver om handen hadden; op 29 maart opent hotel-café-restaurant De Koppelpaarden na een totaalrenovatie haar deuren voor het publiek.

Door Annekée Cuppers

Kosten noch moeite zijn gespaard om De Koppelpaarden weer het aanzien te geven dat het pand van begin 1800 verdient. Tijdens de verbouw kwamen diverse historische elementen tevoorschijn, zoals de oude draagbalken en de originele betimmering die in diverse hotelkamers te zien zijn. Eye-catcher is natuurlijk de gevel die in de originele baksteenkleur is teruggebracht. "Dat was nog wel even spannend", geeft Theo Wessels toe, "Vaak werden panden wit overgeschilderd om een slechte staat van de gevel te maskeren maar de gevel van De Koppelpaarden was in een prima staat en schoonmaken en opnieuw invoegen bleken voldoende om het pand weer in de oude glorie terug te brengen."

Eerste hotelgasten
Sinds twee weken is het hotel geopend. Nico Wessels legt uit: "Hier hebben we niet al te veel ruchtbaarheid aan gegeven omdat we rustig aan wilden opstarten. We moeten echt alles van de grond af aan opbouwen en om de kwaliteit te waarborgen, moet het team de kans krijgen om goed op elkaar ingewerkt te raken. De eerste gasten die we mochten ontvangen, kwamen uit Canada en ze waren erg enthousiast over de kamer en het uitgebreide ontbijt. Niet alleen voor ons prettig om te horen maar zeker ook voor de medewerkers."

Torenkamer
Pronkstuk van het hotel is natuurlijk de torenkamer. "Gezeten op met fluweel beklede stoelen met een wijntje in de hand heb je een prachtig uitzicht over het Lichtenvoordse centrum. Vooral 's avonds een perfect plekje voor intieme gesprekken of een romantische onderonsje", aldus Berry Nales. Daarnaast is er ook een kamer gerealiseerd die geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. Binnenkort wordt ook het terras aangepakt. Hoe dit eruit gaat zien, is nog even een verrassing maar de boom die voor het hotel staat, speelt hierin een grote rol.

De totale sfeer van De Koppelpaarden is een mix van rijke, historische beleving gecombineerd met een modern-klassieke inrichting en nostalgische accenten. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Dat mag u vanaf Witte Donderdag zelf komen bekijken.


www.dekoppelpaarden.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant