Installatiebedrijf Gerhard Voltman bestaat 40 jaar

Algemeen

BREDEVOORT - Op 1 april is het 40 jaar geleden dat Gerhard Voltman zijn installatiebedrijf oprichtte. Op maandag 2 april, Tweede Paasdag, wordt dit jubileum gevierd met een receptie en een open huis van 14.00 tot 17.00 uur.

Door Leo van der Linde

In 1978 startte Gerhard Voltman met zijn eenmansbedrijf. Het bedrijf heeft een al sinds 1890 bekende naam in de Bredevoortse samenleving. Opa Frerik Willem Voltman begon destijds met het installatiebedrijf en dit werd voorgezet door Gerhards vader. Van oorsprong was het bedrijf van Voltman een koperslagerij en hield men zich bezig met loodgieterswerk. Op 1 april 1978 besloot Gerhard Voltman voor zichzelf te beginnen, tegenwoordig noemt men dat een zzp'er. Hij huurde een bedrijfspand aan de Vismarkt in Bredevoort van de gemeente Aalten. De huurprijs was 1000 gulden per jaar. Voor die tijd toch nog een aanzienlijk bedrag. De zaken gingen goed en al snel moest Gerhard iemand in dienst nemen. Op 1 oktober 1978 kwam André Overkamp uit Meddo, gemeente Winterswijk, in dienst bij Gerhard. Dezelfde André is na 40 jaar nog steeds werkzaam bij het installatiebedrijf. Hij hoort als het ware intussen bij de inventaris. In 1982 gaf de gemeente Aalten aan, dat men de werkplaats aan de Vismarkt wilde slopen, om zo plaats te maken voor woningbouw. Gerhard verhuisde naar de overkant van de Vismarkt, in een bedrijfspand van de Firma Woordes. Ook hier gingen de zaken uitermate succesvol. Het 'vakwark' van het bedrijf, goed en gedegen klantenwerk afleveren, zorgde ervoor dat men ook hier uit zijn jasje groeide. In het jaar 2000 werd een nieuw bedrijfspand gebouwd aan de Winterswijksestraat 59 in Bredevoort. Vanaf 1 januari 2001 werkt het installatiebedrijf vanuit deze locatie.

In 1999 is zoon Mike mede-eigenaar geworden van het bedrijf. Op 25 augustus 2009 besloot Gerhard om uit het bedrijf te stappen, wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Inmiddels zijn zoon Mike en diens echtgenote Mariëlle ruim 24 jaar werkzaam in de onderneming. Het bedrijf draaide intussen gewoon verder onder de inmiddels in Bredevoort ingeburgerde naam: Installatiebedrijf Gerhard Voltman BV. Met als motto: Gewoon vakwark.
Mike en Mariëlle Voltman: "Bij de start in het jaar 2001 aan de Winterswijksestraat waren er acht personeelsleden, nu zijn het er elf. Wanneer we onszelf erbij rekenen zijn er momenteel dertien mensen in dienst. Het werkgebied omvat de Achterhoek, met name Aalten, Bredevoort, Winterswijk en omgeving. Ons personeel is honkvast, er is niet veel verloop. Daar zijn we best trots op. André Overkamp is 1 oktober dit jaar liefst 40 jaar in dienst. Hij gaat eind augustus met pensioen. Veertig jaar in dienst bij dezelfde baas is een hele prestatie."

De installatietechniek is een bedrijfstak die niet stilstaat, er zijn allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen en zonnepanelen. Ondanks allerlei nieuwe ontwikkelingen kan men bij het bedrijf nog steeds terecht voor zaken zoals loodgieterswerk, centrale verwarming, elektra en sanitair.

Op 2 april zijn er tijdens de receptie en het open huis allerlei zaken te zien en te beleven. De jeugd kan kennismaken met de techniek door zelf verlichting aan te sluiten. Er zijn demonstraties van energiebesparende maatregelen, onder andere van een luchtwarmtepomp en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting. Vader Gerhard Voltman richt die dag een tentoonstelling in met oude foto's en er wordt een film gedraaid over de historie van 40 jaar Installatiebedrijf Gerhard Voltman. De toekomst van het bedrijf lijkt gegarandeerd want de beide zonen van Mike en Mariëlle hebben al te kennen gegeven later het bedrijf voort te willen zetten.

Installatiebedrijf Gerhard Voltman is gevestigd aan de Winterswijksestraat 59 in Bredevoort.


www.gerhardvoltman.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant