Als pasgeboren baby's kwamen Timo en Sven Wevers in het verkeerde bedje te liggen. (eigen foto)
Als pasgeboren baby's kwamen Timo en Sven Wevers in het verkeerde bedje te liggen. (eigen foto)

Lichtenvoordse tweeling vindt na bijna twintig jaar 'de zusjes'

Algemeen

LICHTENVOORDE- De 19-jarige tweeling Timo en Sven Wevers werd op 24 juni 1998 geboren in het ziekenhuis in Zevenaar. Een dag eerder, 23 juni 1998, werd in hetzelfde ziekenhuis een meisjestweeling geboren. Per ongeluk deelden Timo en Sven de eerste nacht van hun leven niet met elkaar, maar elk afzonderlijk met één van de meisjes in een bedje.

Door Kyra Broshuis

Per ongeluk in het verkeerde bedje
De oudere zus van Timo en Sven, Danique, hoorde als kind het verhaal van haar ouders en biecht op dat ze Timo en Sven regelmatig heeft geplaagd met hun eerste nacht. De ouders van de Lichtenvoordse tweeling, Reinder en Jeanette Wevers, vertellen over die bewuste nacht. "Het was voor beide gezinnen tijd om de tweeling te voeden en het was een hele drukke periode in het ziekenhuis. Na de voeding van onze eerste zoon en het eerste meisje van de andere tweeling, zijn ze beiden in het verkeerde bedje terecht gekomen." De Wevers-tweeling is eeneiig en verschillen 18 minuten van elkaar. De meisjestweeling is twee-eiig en zijn met een verschil van 11 minuten geboren.

Privacy
"Onze jongens lijken dus erg op elkaar, in uiterlijk maar ook in doen en laten. Ze doen ook nog eens dezelfde opleiding, meubel- en interieurbouw aan het Graafschap College. In hun vrije tijd zijn ze erg druk met de bloemencorsowagen van Groep Marneth. Sven voetbalt ook nog." De familie Wevers wilde graag dat de twee tweelingen elkaar weer eens zouden ontmoeten. Daarom hebben ze eind 2017 een mail gestuurd naar het ziekenhuis in Zevenaar met de vraag of ze de naam van de bewuste familie mochten krijgen. "Zoals we eigenlijk al verwacht hadden, kon dat niet in verband met de privacy, heel begrijpelijk. Met Pasen was de beroemde nacht weer eens onderwerp van gesprek tijdens een familietreffen. Vervolgens heeft onze dochter Danique een Facebookactie opgestart."

Binnen tweeënhalf uur
Dat bleek een schot in de roos. Het bericht werd in korte tijd zo'n 900 keer gedeeld en binnen tweeënhalf uur had de familie contact met de zusjes Gorter. "Kaylee en Lindsey, zo heten ze, vonden het prachtig en we hebben inmiddels een groepsapp. Door de drukke agenda's van beide tweelingen is het nog niet tot een live ontmoeting gekomen maar dat gaat zeker gebeuren." De tweelingzussen lijken qua uiterlijk niet zo op elkaar maar je kunt wel zien dat ze zussen zijn. Alle vier houden ze wel een feestje. "Dus dat wordt straks een hele mooie ontmoeting!" zo verwacht Reinder Wevers.

Timo en Sven Wevers. (eigen foto)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant