RKZVC met een punt voorsprong naar de derby

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC moest zondag winnen om in de strijd om het kampioenschap mee te blijven doen. Bij verlies van RKZVC en winst van Longa '30 zou de achterstand op Longa '30 vier punten worden. Het omgekeerde gebeurde: Longa '30 verloor en RKZVC won waardoor RKZVC nu met één punt voorsprong naar de derby in Lichtenvoorde gaat.

Op deze hete zondag was het voor rust een evenwichtige wedstrijd. De lichtvoetige, technische spelers van NEC combineerden gemakkelijk maar creëerden niet zoveel kansen. Ook RKZVC kwam tot weinig kansen voor rust. Mart Schutten had in de 16de minuut na een voorzet van Waldo Rhebergen de eerste kans maar schampte met het hoofd. De 2de kans kreeg Jouke Knippenborg in de 27ste minuut na een hard schot van Sjors Storkhorst dat de Nijmeegse keeper niet klem hield maar Jouke schoot tegen de op de grond liggende keeper. In de volgende acht minuten waren er drie kansen voor NEC. De eerste volgde na een vrije trap maar keeper Huib Jansen pakte de kopbal stijlvol. Bij de 2de werd een uitverdedigende trap van Huib Jonkman geblokt maar Huib redde zelf de situatie. De 3de was een vrije trap op 20 meter afstand die een meter langs de linker kruising ging. In de laatste tien minuten voor rust waren er nog twee afstandsschoten van Jens Schutten en Waldo Rhebergen die richting misten en een net-niet-nauwkeurige pass van Sjors Storkhorst op de vrijstaande Jens Schutten.

Na rust zocht RKZVC vol de aanval en speelde legio kansen uit. Buiten de doelpunten waren er kansen in de 46ste, 58ste en 64ste minuut voor Sjors Storkhorst, Waldo Rhebergen 49ste minuut en Jens Schutten 62ste minuut, Sven Jurjus 72ste en 74ste minuut, Jouke Knippenborg 74ste minuut en Bart te Focht in de 78ste minuut. Voordat de 1-0 viel had Sjors Storkhorst na een pass van Waldo Rhebergen in de 53ste minuut nog pech dat zijn schot op de rechterpaal kwam. De dik verdiende voorsprong kwam in de 67ste minuut. Een passje van Jouke Knippenborg werd verlengd door Sven Jurjus naar Mart Schutten die op volle snelheid door het centrum van de verdediging vrij door kon lopen en hard in de rechter benedenhoek de 1-0 binnen schoot. NEC kon er in die periode weinig tegenover stellen: twee vrije trappen en een afstandsschot die ruim de richting misten. In de 81ste minuut viel eigenlijk al de beslissing. Een Nijmeegse verdediger wilde een hoge trap naar voren door Waldo Rhebergen uit de lucht ineens wegwerken maar schoot tegen Sjors Storkhorst op die vervolgens vrij door kon lopen en beheerst in de linker benedenhoek de 2-0 binnen knalde. Hierna zette NEC toch wat meer druk naar voren en probeerde alsnog tot een beter resultaat te komen. Dit leidde na een voorzet tot een kopbal die door een Zieuwentse verdediger nog van richting werd veranderd maar door Huib Jonkman werd gepakt. De 3-0 in de 91ste minuut was mooi. Na een solo van Sjors Storkhorst vanaf links naar binnen bereikte hij Waldo Rhebergen voorbij de 2de paal. Vanuit een schuine hoek lobde hij over de uitlopende keeper onder de lat binnen. De eindstand werd in de 93ste minuut met een mooi schot van Djordy de Graaf in de linker bovenhoek bepaald. Eigenlijk een klein smetje op deze goede wedstrijd van RKZVC.

Een dik verdiende overwinning van RKZVC op een NEC dat vanuit een 5-mans verdediging speelde. Door het 'tekort aan middenvelders' van NEC won RKZVC daar de wedstrijd op conditie zodat er na rust veel ruimte ontstond en ook de verdediging van NEC kon uitspelen. Een perfect affiche voor de derby op 5 mei van Longa '30 - RKZVC waarbij RKZVC met één punt voorsprong begint. RKZVC heeft 45 punten en Longa '30 heeft 44 punten (beide uit 22 wedstrijden). De impact van de huidige stand voor de wedstrijd in Lichtenvoorde kan iedereen voor zichzelf invullen! Na de kraker in Zieuwent in oktober is dit een passend vervolg op de tweestrijd in deze competitie die op zaterdag 5 mei om 18.00 uur plaatsvindt in de Keistad.