Longa'30 verliest dure punten in Nijverdal

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door onderuit te gaan tegen laagvlieger Rksv De Zweef. Op een abominabel veld in Nijverdal wist de Lichtenvoorde ploeg slechts korte periodes van de wedstrijd te overtuigen en ging met een terechte 2-1 nederlaag naar huis.

Onder tropische omstandigheden begon Longa '30 nog wel goed aan de wedstrijd. Een goede aanval over rechts werd keurig afgelegd door Freek Heinsbroek waarna Nick te Veldhuis de 0-1 kon aantekenen. Lang kon er niet worden genoten van de voorsprong want slechts vijf minuten later zorgde het hoogtepunt van de middag voor 1-1. Een afgeslagen corner werd door Jacco ten Hove op de volley genomen en met een boog verdween deze perfect in de kruising. In het vervolg van de eerste helft volgde er een open wedstrijd met gevaarlijke momenten voor beide doelen. Longa '30 werd met name gevaarlijk via de zijkanten en Pim te Loeke wist tot twee keer toe grote kansen voor de Zweef te verijdelen. Na een half uur kreeg de Lichtenvoordse equipe de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de omschakeling dreigde Thom Berendsen gevaarlijk te worden maar hij werd daarbij onreglementair naar de grond gewerkt, strafschop. Dit buitenkansje werd helaas voor de Lichtenvoordenaren door Te Veldhuis onbenut gelaten, de bal verdween naast het doel.

In de fase na rust was Longa '30 wel in staat de wedstrijd naar zich toe te trekken en werd het ook gevaarlijk. Tim Bader zag zijn schot net over het doel verdwijnen. Even daarna dacht iedereen dat deze goede periode ook resulteerde in de voorsprong. Waar de indraaiende bal van Heinsbroek echter wel in het doel verdween werd een duwfout van Bader in de doelmond bestraft waardoor het feestje niet door ging. Aan de andere kant werd de Zweef via razendsnelle uitbraken gevaarlijk. In eerste instantie was Te Loeke opnieuw de grote sta in de weg maar in de 70ste minuut werd ook hij verslagen. Een snelle uitbraak over links werd vanaf de achterlijn breed gelegd en kon door Dennis van der Lely voor open goal binnen worden geschoven, 2-1. In de slotfase zat er voor Longa '30 niets anders op dan alles-of-niets offensief. Mede door het slechte veld was verzorgd positiespel lastig en probeerde de Lichtenvoordenaren met lange ballen de verdediging van de Zweef onder druk te zetten. Deze bleek echter goed bestand tegen de Lichtenvoordse aanvalsgolven. Simon Klein Goldewijk kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn harde vrije trap kon echter door de keeper, met hulp van de paal, worden gekeerd.

Al met al een zeer teleurstellende middag voor Longa '30 dat, door de winst van buurman RKZVC op NEC (am), de koppositie in de 1ste klasse E moest afgeven. Het komende weekend is Longa '30 vrij. Over twee weken staat de grote clash van de 1ste klasse op het programma. Op zaterdag 5 mei komt de nieuwe koploper RKZVC om 18.00 op bezoek.