Vlnr: Annekée Cuppers, Nick Leisink, Martin van Laar en Jolien Weevers organiseren 'Get on Stage'. Foto: Barbara Pavinati
Vlnr: Annekée Cuppers, Nick Leisink, Martin van Laar en Jolien Weevers organiseren 'Get on Stage'. Foto: Barbara Pavinati

Poppodium Den Diek start met Get on Stage

Algemeen

'We willen bands uit de regio letterlijk een podium geven'

LICHTENVOORDE- De vuurdoop van de nieuwe muzikale zondagmiddagen 'Get on Stage' is op 10 juni bij Den Diek. Twee regionale bands betreden dan het podium en laten zich van 15.00 uur tot 18.00 uur van hun beste kant zien: SJAM uit Zieuwent en Alice D uit Winterswijk. Martin van Laar, Nick Leisink, Annekée Cuppers en Jolien Weevers hebben dit muziekevenement georganiseerd om regionale bands een podium te bieden en het podium van Den Diek meer op de kaart te zetten.

Door Barbara Pavinati

Jolien, bestuur Den Diek: "We hebben een prachtig podium dat te weinig gebruikt wordt en willen dat podium meer laten zien. Daarnaast willen we de muziekcultuur in de Achterhoek een boost geven, bandjes uit de regio letterlijk een podium geven. Denk daarbij aan bandjes die samen spelen, maar nooit optreden. Of jonge bandjes die nog geen podiumervaring hebben." Annekée vult aan: "Daarnaast willen we bij Den Diek meer beleving en gezelligheid creeëren in het weekend."

In de pijplijn
De uitvoering van Get on Stage heeft even op zich laten wachten, maar het idee zat al langer in de pijplijn. Ongeveer een half jaar geleden kwamen verschillende in het verleden uit gegooide lijnen samen. Toen bood Martin de geluidsinstallatie van zijn band 'Des fais Do-Do' in bruikleen aan bij Den Diek. Een paar jaar daarvoor, vlak na de opening van het sociaal cultureel centrum, kwam Nick Leisink al met het idee om jamsessies te gaan houden. Toen waren er geen geschikte mogelijkheden om dat plan uit te voeren. Ook Annekée had een muziekidee. Dat ontstond naar aanleiding van een gesprek met een kennis tijdens Over De Top. Een podium voor muzikaal talent uit de regio zodat ook zij meer in de picture komen bij lokale festivalorganisatoren. Op 10 juni komen al deze ideeën in een samengesmede vorm bij elkaar tijdens de eerste editie van Get on Stage!.

Muzikale ervaring
De twee bands die gaan optreden zijn verschillend. SJAM speelt easy popnummers met een eigen 'touch'. Denk hierbij aan Earth & Fire, Maroon 5, Joss Stone maar ook bijvoorbeeld Bløf. Alice D. staat voor een energieke muzikale ervaring en brengt de luisteraar naar een wereld waarin punk, funk, rap en hardrock op harmonieuze wijze samenvloeien tot een anarchistisch samenspel. Ze spelen nummers van Red Hot Chili Peppers, Blink 182 en Rage Against the Machine.

Laagdrempelig én professioneel
Het viertal wil op een laagdrempelige manier een gezellige middag verzorgen voor bands en publiek en hoopt dat er een heleboel muziekliefhebbers komen kijken. De entree is gratis. Annekée: "We hebben een professioneel podium en Gijs Niënhuis die een opleiding in de geluidstechniek doet, is onze geluidsman. Met de enthousiaste input van de bands erbij, gaat dat helemaal lukken."

Een tweede middag is gepland op zondag 30 september. Dan treden The Dutch Mountain Boys op en Letz Play. Als het idee aanslaat is het plan om vanaf januari 2019 elke maand een muzikale middag te organiseren. Geïnteresseerde bands met een repertoire van ongeveer een uur kunnen zich melden bij Den Diek. Zij hoeven tijdens optredens alleen maar hun backline mee te nemen. De rest van de geluidsapparatuur is aanwezig.


info@den-diek.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant