De SPG Oost-Achterhoek is erg blij met de sponsoring van inschrijfkosten voor de Special Olympics. Foto: PR
De SPG Oost-Achterhoek is erg blij met de sponsoring van inschrijfkosten voor de Special Olympics. Foto: PR

Pentair Fairbanks Nijhuis sponsort SPG Oost Achterhoek

Algemeen

ACHTERHOEK - SPG Oost Achterhoek maakt zich op voor deelname aan de Special Olympics Achterhoek. Op zondag 10 juni doen vijf ruiters met een beperking mee op verschillende niveaus. Deelname is mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van Pentair Fairbanks Nijhuis uit Winterswijk.

Op 8, 9 en 10 juni vinden op diverse locaties in de Achterhoek de Special Olympics plaats. Voorzitter van SPG Oost Achterhoek Lilian de Kant vertelt: "Vanuit Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Oost Achterhoek doen vijf ruiters mee op verschillende niveaus. Als stichting ondersteunen wij wekelijks in totaal veertig ruiters, menners en amazones met een beperking. Naast plezier en ontspanning heeft het paardrijden ook therapeutische effecten, zoals het gebruik van spiergroepen die anders nauwelijks worden aangesproken. Ook worden het zelfbewustzijn, het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van de ruiters versterkt door omgang met paard, mede ruiters, vrijwilligers en instructie."

Het deelnemen aan de Special Olympics brengt kosten met zich mee. "Het is niet voor al onze cliënten vanzelfsprekend dat zij deze kosten zelf kunnen dragen. Wij zijn dan ook erg blij dat Pentair Fairbanks Nijhuis uit Winterswijk het inschrijfgeld voor vijf van onze ruiters heeft gesponsord. Initiator van deze sponsoring is onze vrijwilligster Aniek Smalbrugge, wiens vader werkzaam is bij het bedrijf dat pompen en pompsystemen ontwikkeld voor diverse water- en brandblustoepassingen. Deze sponsoring maakt het mogelijk dat iedere ruiter die graag deel wilde nemen ook deel kan nemen aan dit voor hun zeer spannende evenement. Belangstellenden zijn van harte welkom om onze ruiters aan te komen moedigen op zondag 10 juni tijdens de finalewedstrijd bij het Paardensportcentrum in Vragender. De toegang is gratis," aldus Lilian de Kant. Meer informatie over SPG Oost Achterhoek en het programma van 10 juni is te vinden op de website.


www.spg-oostachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant