Bruidspaar Siemes-Ikink met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Bruidspaar Siemes-Ikink met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber

Bruidspaar Siemes-Ikink 60 jaar getrouwd

Algemeen

BELTRUM - Berkelland is weer een 'diamantje' rijker met Johan (1926) en Annie (1932) Siemes-Ikink, het echtpaar dat woensdag 13 juni in De Hassinkhof in Beltrum hun 60-jarig huwelijk vierde. Johan is geboren op een boerderij in Lievelde, Annie op een boerderij in Vragender.

Door Rob Weeber

Het levenspad zou hen wegvoeren van het boerenleven en laten uitkomen in een door Johan zelfgebouwde woning in Vragender. Ze leerden elkaar kennen bij het latere echtpaar Ikink-Siemes thuis, hun eigen broer en zus. In 1958 trouwden ze voor de wet. Ze hadden financiering nodig voor het zelf te bouwen huis en dat ging destijds niet als ongetrouwd stel. Daarna volgde een jaar bouwen en het huwelijk voor de kerk in 1959. Dat was ook het moment om hun huis te betrekken. Ze zouden er tot 2017 blijven wonen.

Johan was in die tijd metselaar, maar stapte later over naar de vroegere Waterleidingmaatschappij Oost-Gelderland (WOG), tegenwoordig Vitens, waar hij inspecteur werd voor de aanleg van waterleidingen. In 1988 ging hij met pensioen.
Annie werkte tot aan de komst van de kinderen in een witgoedwinkel. Verder is ze altijd actief geweest als vrijwilliger en huishoudelijke hulp voor mensen die wat extra zorg nodig hadden. Ook is ze jarenlang lid geweest van de Zonnebloem. Johan is bij de voetbal geweest en had daarnaast een bijzondere belangstelling voor weidevogels. Vooral de kieviet was zijn favoriet. Als hij weer eens op pad ging, dan riep hij: "Effe de kiefte in de kont kieken". Het echtpaar heeft een zoon en een dochter gekregen en twee kleinkinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant