RKZVC 2. Foto: PR

RKZVC 2 promoveert naar reserve hoofdklasse

Algemeen

ZIEUWENT - Het ongelooflijke is gebeurd! Nadat het eerste team kampioen werd en volgend jaar hoofdklasse speelt, gaan ook de mannen van Ferhat Erzodogan, trainer van RKZVC 2, volgend seizoen spelen in de reserve hoofdklasse. Daarmee is RKZVC het enige team in de zondagscompetitie in de Achterhoek waarvan zowel het 1ste als 2de elftal in de hoofdklasse speelt.

RKZVC 2 begon de wedstrijd de eerste 10 minuten goed maar kwam in de 12de minuut op een 1-0 achterstand. Op een voorzet van links verkeek keeper Wesley Keegstra zich waarna een Arnhemse spits simpel kon binnen tikken. Tot aan rust was het spelbeeld ongeveer in evenwicht maar het verschil zat 'm in de gecreëerde kansen. RKZVC 2 kreeg er geen één en VDZ 2 schoot veel in en rond de zestienmeter maar iedere keer werd er geblokt en één keer redde Wesley Keegstra tot corner.

Na rust tapte RKZVC 2 uit een ander vaatje en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 48ste minuut kwam Brian Voorhuis vrij door maar de keeper van VDZ 2 blokte zijn inzet. De aanvallende intenties van RKZVC 2 boden VDZ 2 de ruimte voor tegenaanvallen waarbij RKZVC 2 het geluk had dat de Arnhemmers de kansen niet gebruikten. In de 59ste minuut stuiterde een Arnhemse inzet via de binnenkant van de paal er uit. Het spel golfde daarna heen en weer en uiteraard liepen spanning en emoties daarmee op. De VDZ keeper tikte een mooi schot van Tim van Wijngaarden tot corner. Wesley Keegstra maakte zijn fout goed door te redden in een 1 op 1 situatie en een schot van VDZ 2 ging rakelings naast. In de 83ste minuut kreeg RKZVC 2 een penalty omdat Bram te Molder onderuit werd gehaald. Tim van Wijngaarden schoot hard door het midden de 1-1 op het scorebord. Evenals in de eerste twee rondes van de nacompetitie bleek RKZVC 2 over een uitstekende conditie te beschikken en kon het daarmee ook vol doorgaan in de jacht op de overwinning. En die kwam! In de 88ste minuut draaide Bram te Molder zich aan de rechterkant knap vrij tussen vier Arnhemmers en bereikte Tim van Wijngaarden op de kop van de zestienmetercirkel. Na een korte kapbeweging schoot hij met links snoeihard de 2-1 binnen. Na vijf minuten blessuretijd kon het in grote getale gekomen Zieuwentse publiek juichen en mochten spelers en staf de felicitaties in ontvangst nemen.

Volgend jaar dus reserve hoofdklasse met veel leuke tegenstanders. Meest opvallend is dan uiteraard de derby tegen Longa '30 2. Maar ook FC Winterswijk 2, HSC '21 2, DVC '21 2, en Concordia 2 zijn interessant. Een seizoen om naar uit te kijken.