Mart tijdens het Corsocongres onlangs in Lichtenvoorde. Foto: PR
Mart tijdens het Corsocongres onlangs in Lichtenvoorde. Foto: PR

Afstudeerconcert Mart Hillen

Algemeen

LICHTENVOORDE/ENSCHEDE - Zijn ster is rijzende. Op scholengemeenschap Marianum zag eenieder al dat Mart met een buitengewoon groot muzikaal talent behept was. In 'Marianum Live' deed hij velen versteld staan. Hij bleef zelf vooral vele uren oefenen en vooral zeer bescheiden, maar ondertussen breidde zijn bekendheid zich uit als de bekende olievlek en werd hij al wel uitgenodigd bij 3FM om zijn weergaloze fingerstyle techniek te laten horen.

Door Henri Walterbos

Zijn vertolking van AC/DC's Thunderstruck ging viral, hij stond al op het podium met zijn grote voorbeeld Tommy Emmanuel nadat hij de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam won, stond op de Zwarte Cross, won de theaterwedstrijd Rabo On Stage, maar bleef nooit te beroerd om ook kleine/intieme optredens te verzorgen voor een congres van Corsofanaten onlangs in Lichtenvoorde of voor de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre in Groenlo afgelopen jaar. Waar een aanstaand groot artiest groots in kan zijn.

Er wordt van Mart zijn kunsten wel eens gezegd 'wat hij doet, kan eigenlijk helemaal niet.' Virtuoos! Met niemand minder dan regisseur en theater-vakvrouw Leoni Jansen werkte Mart aan zijn eigen soloconcert en voert hij dat uit in mei 2017. Mart is inmiddels een waar performer. Bij ieder nummer vertelt hij 'zijn' verhaal. In het aanstaande theaterseizoen staat Mart in theaters door het gehele land.

Nadat Mart het Marianum doorlopen had, maakte de jonge Lichtenvoordenaar de stap naar het conservatorium in Enschede. Dinsdag 26 juni staat hij in zaal Concordia in Enschede om er zijn afstudeerconcert te verzorgen. De voorstelling begint om 21.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concordia.nl.


www.marthillen.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant