Veilig thuis wonen met dementie

Algemeen

LICHTENVOORDE - Zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis wonen met dementie staat op woensdag 22 augustus centraal in het Alzheimer Café in Lichtenvoorde. De avond wordt georganiseerd door de afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland, die elke vierde woensdag van de maand discussie of informatie aanbiedt.

De bijeenkomsten zijn bestemd voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Zij ontmoeten lotgenoten en kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen die ze meemaken of die hen bezighouden.
Tijdens de avond van 22 augustus komt onder meer aan bod wat voor middelen kunnen worden ingezet om thuis te kunnen blijven wonen. Domotica is er een van. Te gast is Zlimthuis, expert in kleine en grote woonoplossingen. Dit bedrijf heeft een groot assortiment aan producten die gericht zijn op wonen met (beginnende) vergeetachtigheid en dementie. Bijzonder op deze avond is, dat ook een mantelzorger zijn ervaringen deelt over het gebruik van hulpmiddel "Spotter" bij zijn moeder. Spotter is een gebruiksvriendelijke GPS-tracker die men mee kan nemen en waarbij het thuisfront diegene kan volgen. De persoon met de tracker kan ook alarm geven bij nood.
De bijeenkomst is van 20 tot 21.30 uur in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. De zaal is open om 19.30 uur, en aanmelden is niet nodig. Meer informatie bij Alzheimer Nederland/Oost-Gelderland: tel. 06-13514411 en op de website.

alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant