De jeugdkoningin wordt geëerd. Foto: W. Gelinck
De jeugdkoningin wordt geëerd. Foto: W. Gelinck

Word jeugdkoning(in) 2018

Algemeen

LICHTENVOORDE - Ben je ouder dan 10 jaar maar nog geen 18 jaar en wil je toch meedoen aan het vogelschieten tijdens de Lichtenvoordse Kermis op maandag 10 september? Dat kan. Tegelijk met het vogelschieten voor volwassenen is er op hetzelfde terrein namelijk het jeugdvogelschieten. Deelname is gratis en er is nog een prijs mee te winnen ook. In 2017 werd Fleur Ubbink gekroond tot jeugdkoningin nadat ze de vogel eraf had geschoten.

Maandagmorgen 10 september, nadat de corsowagens door Lichtenvoorde zijn getrokken, kunnen jeugdige schutters zich melden op het Swite-terrein (na overleg met hun ouders). Daar kunnen ze zich opgeven. Na de ereronde bij het vogelschieten voor de volwassenen begint het jeugdvogelschieten. Wie een deel van de vogel eraf schiet, krijgt een prijs. Degene die de romp eraf schiet krijgt de grootste prijs en wordt ook de koning of koningin. Als bij de volwassenen de romp gevallen is en daar dus de koning(in) bekend is, stopt ook het vogelschieten voor de jeugd. Mocht daar de romp nog niet gevallen zijn, dan is degene die als laatste geschoten heeft de jeugdkoning(in). Diegene mag dan mee naar Pillen, samen met ouders en een vriend of vriendin. Daar worden de nieuwe koningen en koninginnen gefeliciteerd en krijgen ze wat te drinken aangeboden. Wie wil, mag een stukje schrijven in het clubblad van St. Switbertus. Een foto van de koning(in) komt op de site en in de krant en hij/zij wordt uitgenodigd voor de Patroonsdag in het voorjaar, met een gezamenlijk ontbijt en 's middags een leuke activiteit.

Kijk voor meer informatie, over prijzen en regels, en ook over muziek maken en boogschieten bij St. Switbertus, op onderstaande site of op de Facebook-pagina.


www.st-switbertus.nl/vogelschieten-2-0

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant